Κλείνει η Ναυαρίνου για 180 μέρες: Απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης από Φαρών έως Ακρίτα

/

Κλειστεί θα παραμείνει η οδός Ναυαρίνου, από το ύψος της Φαρών έως την οδό Ακρίτα, από τις 17 Νοεμβρίου και για 180 μέρες, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το μεγάλο έργο της ανάπλασης του εν λόγω τμήματος της παραλιακής οδού της Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Καλαμάτας σημειώνεται:

Προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ (Α’ ΦΑΣΗ) ΑΠΟ ΟΔΟ ΦΑΡΩΝ ΕΩΣ ΑΚΡΙΤΑ», απαιτούνται να πραγματοποιηθούν ρυθμίσεις κυκλοφορίας και στάθμευσης, με εφαρμογή της κατάλληλης σήμανσης.

Το έργο έχει διάρκεια 180 ημερολογιακών ημερών και θα κατασκευαστεί κατά μήκος της οδού Ναυαρίνου, από το ύψος της οδού Φαρών μέχρι την οδό Ακρίτα, όπου επιδιώκεται η διεύρυνση του βόρειου πεζοδρομίου της οδού Ναυαρίνου και αφετέρου η δημιουργία δρόμου από κυβόλιθο. Το έργο περιλαμβάνει επίσης τις οδούς Βύρωνος και Μαιζώνος, από τη Ναυαρίνου μέχρι την Σανταρόζα.

Για την εξυπηρέτηση τροφοδοσίας των καταστημάτων στην οδό Ναυαρίνου θα υπάρχει πρόβλεψη να μπορούν να προσεγγίσουν μέσω των κάθετων οδών Βύρωνος και Μαιζώνος, αλλά και όσο το επιτρέπει η κατάσταση της οδού Ναυαρίνου σε εξαιρετικές περιπτώσεις θα μπορούν να διέλθουν με ασφάλεια μέσα από το εργοτάξιο.

Έτσι, με βάση την συνημμένη υπ’ αρ. 19/2021 Απόφαση Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας (ΑΔΑ: 6Γ1Σ46ΜΤΛΒ-Γ9Α), από την Τετάρτη 17-11-2021 και για 180 ημέρες θα ισχύει απαγόρευση κυκλοφορίας και στάθμευσης οχημάτων στην οδό Ναυαρίνου (από Φαρών έως Ακρίτα), με παράκαμψη μέσω της οδού Κρήτης.

Αναγκαία είναι και η τροποποίηση της γραμμής 1 του αστικού λεωφορείου, ώστε:

  • στην κατεύθυνση προς Φιλοξένια, η διαδρομή να διέρχεται μέσω των οδών Φαρών – Κρήτης – Ακρίτα – Ναυαρίνου, με δημιουργία προσωρινών στάσεων στην οδό Φαρών (μετά τη διασταύρωση με την οδό Ηροδότου), στην οδό Κρήτης (μετά τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος), στην οδό Ακρίτα (μετά τη διασταύρωση με την οδό Μεθώνης) και στην οδό Ναυαρίνου (μπροστά από το «Πανελλήνιο»)
  • στην κατεύθυνση προς την αφετηρία, η διαδρομή να διέρχεται μέσω των οδών Ναυαρίνου – Κρήτης – Ακρίτα – Φαρών, με δημιουργία προσωρινών στάσεων στην οδό Ακρίτα (πριν τη διασταύρωση με την οδό Μεθώνης) και στην οδό Κρήτης (πριν τη διασταύρωση με την οδό Μαιζώνος).

Παρακαλούνται οι οδηγοί να συμμορφώνονται με την ισχύουσα σήμανση προς αποφυγή ατυχημάτων και προς όφελος της οδικής ασφάλειας.

Οι παρεμβάσεις θα γίνουν σε ένα μήκος 240 μέτρων και σε αυτές περιλαμβάνεται:

  • Μονοδρόμηση του τμήματος της Ναυαρίνου με κατεύθυνση από δύση προς ανατολή με τη δημιουργία μιας και μόνον λωρίδας κυκλοφορίας, πλάτους 3,80 μ., διαστρωμένης με έγχρωμους κυβόλιθους βαρέως τύπου.
  • Η ζώνη διέλευσης οχημάτων θα διαχωρίζεται από τα νέα πεζοδρόμια, με την τοποθέτηση μιας σειράς εμποδίων στάθμευσης με αντανακλαστική ταινία, που θα αποτελούν στην ουσία τον δείκτη κίνησης αυτοκινήτων.
  • Δημιουργία ουδέτερης ζώνης – λωρίδας ασφαλείας πλάτους περίπου 1 μ. μεταξύ του δρόμου και του υφιστάμενου ποδηλατόδρομου, για το διαχωρισμό των αξόνων κυκλοφορίας ποδηλάτων και οχημάτων.
  • Διαπλάτυνση του βορείου πεζοδρομίου κατά 4 περίπου μέτρα, με ταυτόχρονη κατάργηση της στάθμευσης των μοτοσυκλετών και τη δημιουργία θέσεων μόνο προσωρινής στάθμευσης οχημάτων τροφοδοσίας στα αντίστοιχα οικοδομικά τετράγωνα, που απαρτίζουν το μέτωπο της ανάπλασης.
  • Θέσεις στάθμευσης μηχανών δημιουργούνται μόνο στις κάθετες προς την Ναυαρίνου οδούς, Μαιζώνος και Βύρωνος και μέχρι το ύψος της οδού Σανταρόζα.
  • Η μελέτη προβλέπει, επιπλέον, στο βόρειο πεζοδρόμιο την εγκατάσταση νέου δικτύου ηλεκτροφωτισμού.
  • Θα πραγματοποιηθούν, επίσης, εργασίες κατασκευής αγωγών ύδρευσης, παροχών ύδρευσης και αγωγών ομβρίων, στο τμήμα της οδού Ναυαρίνου από οδό Φαρών έως οδό Ακρίτα.
ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

96 νέα κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία – 6.950 μολύνσεις και 72 θάνατοι σε ολόκληρη τη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πυρετός για την κάθοδο Παπανδρέου στη Μεσσηνία – «Μήνυμα νίκης» θέλουν να στείλουν οι υποστηρικτές του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε