«Κληρονομία» εκατομμυρίων δολαρίων για το Νοσοκομείο της Καλαμάτας – «Αγώνας» για να γλιτώσει τον φόρο

/

Σε ένα ποσό που αγγίζει τα 5.412.000 δολάρια υπολογίζεται το αντίτιμο που θα λάβει το Νοσοκομείο της Καλαμάτας από την πώληση κληροδοτήματος (πολυκακατοικία) στις ΗΠΑ, του οποίου είναι του 34.7%.

Το συνολικό χρηματικό ποσό που πρόκειται να καταβληθεί για την πώληση του κτιρίου ανέρχεται σε 16.8 εκατ. δολάρια και ήδη έχει δοθεί το πράσινο φως, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο φόρος

Μετά την ολοκλήρωση της πώλησης το ενδιαφέρον θα στραφεί στο αν το Νοσοκομείο της Καλαμάτας θα κληθεί να πληρώσει σχετικό φόρο. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το Νοσοκομείο είναι πιθανό να δικαιούται επιστροφή λόγω της ιδιότητας του κοινωφελούς Ιδρύματος. Ο φόρος που αναλογεί από την πώληση του ακινήτου αντιστοιχεί σε περίπου 1,5 εκατ. δολάρια και η διαδικασία πιθανής επιστροφής του θα διαρκέσει περίπου 18 μήνες.

Το κτίριο (αριστερά στις φωτογραφίες), του οποίου το 34.7% ανήκει στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας, είναι γνωστό ως «Κληροδότημα Κάππα» και βρίσκεται στην πόλη του San Francisco στην California

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαφιόζικο χτύπημα σε βενζινάδικο στη Νίκαια (video)

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο σοκ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: Διασωληνώθηκε 23χρονος με κορονοϊό – Ερωτήματα για τις νοσηλείες στη ΜΕΘ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ