Απογράφομαι στο Δήμο Καλαμάτας: Κάλεσμα Βασιλόπουλου – Η διαδικασία και τι πρέπει να προσέχουμε

//

Κάλεσμα σε όσους διαμένουν στην Καλαμάτα να απογραφούν, για να έχει ο Δήμος ικανές χρηματοδοτήσεις για έργα που είναι αναγκαία, απευθύνει ο Θανάσης Βασιλόπουλος. Η διαδικασία της απογραφής και τι πρέπει να προσέχουν οι πολίτες.

Με αφορμή την εν εξελίξει απογραφή πληθυσμού και κατοικιών από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) που διενεργείται σε ολόκληρη τη χώρα, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Αυτός είναι o μήνας απογραφής των πολιτών και όσων κατοικούν νόμιμα στην Ελλάδα. Η απογραφή γίνεται κάθε δέκα χρόνια. Έτσι η επόμενη απογραφή θα γίνει το 2031. Στο διάστημα αυτό ο πληθυσμός για κάθε Δήμο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στις χρηματοδοτήσεις από την κεντρική Κυβέρνηση.

Τα χρήματα που έρχονται, λοιπόν, στο Δήμο μας, στο Δήμο Καλαμάτας, έχουν άμεση σχέση και με τον πληθυσμό του Δήμου ο οποίος προκύπτει από την απογραφή. 

Αν λοιπόν θέλουμε ο Δήμος να έχει ικανές χρηματοδοτήσεις για έργα που είναι αναγκαία όπως, οδοποιία, αγροτικοί δρόμοι κ.λπ., θα πρέπει όλοι να απογραφούμε.

Απογραφείτε όχι μόνο εσείς αλλά να προτρέψετε και όσους διαμένουν στο Δήμο Καλαμάτας να σπεύσουν να απογραφούν γιατί αυτό θα είναι προς όφελος όλων των κατοίκων του Δήμου μας. Η απογραφή είναι ένα σημαντικό βήμα για να προσφέρουμε στον τόπο μας.

Αγαπώ τον τόπο μου σημαίνει:  Απογράφομαι στο Δήμο Καλαμάτας!»

Η διαδικασία της απογραφής

Ως προς τη διαδικασία της απογραφής υπάρχουν δύο τρόποι:

Ο πρώτος είναι ψηφιακός στη διεύθυνση gov.gr και στη διεύθυνση apografi-plithismou2021.statistics.gr. Για την είσοδο στην εφαρμογή αυτή θα πρέπει να σας έχει επιδοθεί επιστολή με τον μοναδικό «Κωδικό Απογραφής». Αυτό γίνεται με επίσκεψη στο σπίτι σας από ανθρώπους που εργάζονται στην Απογραφή.

Ο δεύτερος τρόπος απογραφής είναι με την επίσκεψη απογραφέων στο σπίτι ή στην εργασία σας, όπου θα σας ζητηθούν :

-Η μόνιμη κατοικία σας.

-Τα μέλη του νοικοκυριού σας, δηλαδή άτομα που διαμένουν μόνιμα στην κατοικία σας είτε έχουν μεταξύ τους σχέσεις συγγένειας είτε όχι.

-Να απογράψετε άτομα που φιλοξενούνται προσωρινά στην κατοικία σας και δεν θα απογραφούν στη μόνιμη κατοικία τους επειδή δεν υπάρχει σε αυτήν άλλο άτομο για να τα απογράψει και δεν θα επιστρέψουν στη μόνιμη κατοικία τους εντός του χρονικού διαστήματος διενέργειας της Απογραφής.

-Τη δευτερεύουσα και την εξοχική σας κατοικία, καθώς και κατοικίες που ανήκουν στην ιδιοκτησία σας και είναι κενές για οποιονδήποτε λόγο.

-Θα σας ζητηθεί να συμπληρώσετε, πέρα από τα στοιχεία των μελών του νοικοκυριού σας, στοιχεία για τις σχέσεις συγγένειας μεταξύ των μελών του νοικοκυριού σας, καθώς και πληροφορίες για πρώην μέλη του νοικοκυριού σας, τα οποία μετανάστευσαν στο εξωτερικό από το 2010 και μετά.

Οι απογραφείς ΔΕΝ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΠΟΤΕ να εισέλθουν σε χώρους της οικίας, ούτε αριθμούς τραπεζικών λογαριασμών και κωδικούς. Αν κάποιος σας ζητά αυτά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ απογραφέας!

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο άλμα πωλήσεων για τα σούπερ μάρκετ το 2020

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στην Καλαμάτα σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου – Ομιλία στις 20:00 στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε