«Όχι» Μαντά σε απευθείας στήριξη των παραγωγών σταφίδας, «ναι» σε χρηματοδότηση των μεσαζόντων!

Την αντίθεσή του με την απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να στηρίξει απευθείας τους σταφιδοπαραγωγούς εξέφρασε ευθαρσώς ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, μιλώντας στη Βουλή.

Απόλυτα σαφής ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Περικλής Μαντάς, αναφορικά με τις επιδιώξεις του σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει με τη σταφίδα και τους σταφιδοπαραγωγούς.

Ο κ. Μαντάς τοποθετούμενος στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας της απάντησης ερώτησης που ο ίδιος είχε καταθέσει για το θέμα, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της χρηματοδότησης της Παναιγιάλειας Ένωσης, προκειμένου να αποσυρθεί το προϊόν που έχει μείνει στις αποθήκες της και ταυτόχρονα τάχθηκε κατά της απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο θέλει να στηρίξει απευθείας τους σταφιδοπαραγωγούς και όχι τους μεσάζοντες, όπως είναι η συγκεκριμένη Ένωση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαντάς κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του υποστήριξε ότι πρέπει να γίνει απόσυρση των αποθεμάτων της συγκεκριμένης Ένωσης, να αγοραστούν δηλαδή με χρήματα των πολιτών οι ποσότητες που μια συγκεκριμένη εμπορική επιχείρηση δεν κατάφερε να προωθήσει στην αγορά. Μάλιστα, ο κ. Μαντάς ζήτησε η αγορά να γίνει με εθνικούς πόρους, με χρήματα δηλαδή των πολιτών της χώρας.

Την ίδια στιγμή ο κ. Μαντάς τάχθηκε κατά της απευθείας ενίσχυσης των σταφιδοπαραγωγών, διαδικασία που έχει επιλέξει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, προκειμένου να στηρίξει το προϊόν, λέγοντας ότι δεν δίνει λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί!

«Η μόνη λύση είναι πρόγραμμα απόσυρσης από εθνικούς πόρους», είπε με στόμφο ο κ. Μαντάς απευθυνόμενος στον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Στύλιο, ο οποίος προσπάθησε να επιχειρηματολογήσει υπέρ της απευθείας στήριξης των σταφιδοπαραγωγών, δηλώνοντας ότι υπάρχουν τα αντίστοιχα κονδύλια.

Σχόλιο: Η τοποθέτηση του κ. Μαντά στη Βουλή δείχνει με ποιους είναι και ποιων τις επιδιώξεις εξυπηρετεί: Ο κ. βουλευτής νοιάζεται για τη διάσωση της Ένωσης και των μελών της και η στήριξη των σταφιδοπαραγωγών, την οποία με στόμφο ευαγγελίζεται, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια πρόφαση. Ο κ. Μαντάς νοιάζεται για τους μεσάζοντες και όχι για τους αγρότες που μοχθούν. Αντί να πιέζει, προκειμένου η κυβέρνηση γρήγορα να αποζημιώσει τους σταφιδοπαραγωγούς, πιέζει για να πληρώσουν οι πολίτες τις αποτυχημένες εμπορικές πρακτικές μια επιχείρησης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ