Αγωνία στους δήμους της Μεσσηνίας για την απογραφή: Έκκληση των δημάρχων με φόντο χρηματοδοτήσεις και έργα

//

Εν αναμονή της απογραφής οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας. Πως η καταγραφή του πληθυσμού των δήμων επηρεάζει το μέλλον τους για τα επόμενα 10 χρόνια, τους πόρους και τις χρηματοδοτήσεις έργων. Ο πληθυσμός της Μεσσηνίας ανά δήμο.

Έκκληση στους δημότες και τους κατοίκους των περιοχών τους, προκειμένου να απογραφούν στον τόπο διαμονής τους, απευθύνουν τις τελευταίες μέρες οι δήμαρχοι της Μεσσηνίας.

Η έκκληση των δημάρχων σχετίζεται με το γεγονός ότι για τα επόμενα 10 χρόνια, οπότε και θα γίνει η νέα απογραφή, ο πληθυσμός που θα προκύψει για κάθε δήμο θα αποτελέσει το κυρίαρχο κριτήριο για την κατανομή των πόρων που κατευθύνονται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα, με βάση τον πληθυσμό του κάθε δήμου διαμορφώνεται το ποσοστό που λαμβάνει από τα κρατικά κονδύλια, χαράσσονται πολιτικές για υποδομές και υπηρεσίες, ενώ με πληθυσμιακά επίσης κριτήρια, εντάσσονται οι Δήμοι σε σημαντικά χρηματοδοτικά προγράμματα (ΕΣΠΑ κ.α.), προκειμένου να υλοποιηθούν έργα και παρεμβάσεις.

Ως εκ τούτου, η διαδικασία της απογραφής, η οποία εξελίσσεται την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τους δήμους της Μεσσηνίας, δεδομένου ότι τα αποτελέσματά της θα κρίνουν το ύψος των χρηματοδοτήσεων που θα λαμβάνουν τα επόμενα χρόνια.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ο πληθυσμός των δήμων της Μεσσηνίας ήταν ο εξής:

  • Δήμος Καλαμάτας: 66.090
  • Δήμος Τριφυλίας: 27.926
  • Δήμος Μεσσήνης: 23.885
  • Δήμος Πύλου – Νέστορος: 21.376
  • Δήμος Οιχαλίας: 11.753
  • Δήμος Δυτικής Μάνης: 7.258


ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Επίθεση στο Καπιτώλιο: Νέες κλητεύσεις συνεργατών του Τραμπ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τους πρωτοετείς φοιτητές υποδέχθηκε ο δήμος Καλαμάτας – Το μήνυμα Βασιλόπουλου στους νέους ακαδημαϊκούς πολίτες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Η ΤΕΡΝΑ τινάζει στον αέρα τους προϋπολογισμούς των δήμων της Μεσσηνίας – Ζητούν περισσότερα χρήματα για «υπερβάλλουσες ποσότητες» σκουπιδιών

Άκρως αποκαλυπτική η σύσκεψη υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, με θέμα «την υπερβάλλουσα ποσότητα απορριμμάτων»