«Μπλόκο» Κοσμόπουλου στη σύμβαση – παρωδία Νίκα και Ξυγκώρου για το κτίριο της σχολής Παπαφλέσσα

Τις νομικές δυνατότητες που υπάρχουν, προκειμένου να αμφισβητηθεί η προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας Πελοποννήσου και Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, που αφορά το κτίριο της πρώην σχολής Παπαφλέσσα, αναζητά η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας.

Αυτό σημείωσε ο επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Μπροστά», Βασίλης Κοσμόπουλος, θέτοντας εκ νέου το ζήτημα της σύμβασης μεταξύ Νίκα και Ξυγκώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας. Κατά τη γνώμη του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας η εν λόγω σύμβαση «θέτει το σπέρμα της αμφισβήτησης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του κτιρίου» και ως εκ τούτου είναι επιζήμια για τον Δήμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο θέμα αναφέρθηκε και η επικεφαλής της παράταξης «Καλαμάτα Ξεκινάμε», Μαρία Οικονομάκου, η οποία επίσης τάχθηκε με την άποψη ότι η εν λόγω σύμβαση εγείρει αρνητικά ζητήματα για το δήμο Καλαμάτας.

Επί του θέματος ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, σημείωσε ότι εμμένει στις απόψεις που εξέφρασε στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και υπογράμμισε ότι η θέση του είναι ξεκάθαρη ως προς το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου, το οποίο ανήκει στον Δήμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ