Ωμή παραδοχή Νίκα: Χωρίς οικονομική βοήθεια χιλιάδες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου – Θεατές τα επιμελητήρια

Στην παραδοχή ότι δεν πρόκειται να δοθούν άλλα χρήματα για τη στήριξη των επιχειρήσεων της Πελοποννήσου, οι οποίες έχουν πληγεί από την πανδημία, προχώρησε ο Παναγιώτης Νίκας. Καμία αντίδραση και καμία διεκδίκηση από τα επιμελητήρια.

Ότι δεν πρόκειται να αυξηθεί το ποσό των 40.000.000 ευρώ, το οποίο έχει διατεθεί στο πλαίσιο της ενίσχυσης των επιχειρήσεων της περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού, παραδέχθηκε ο Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου της Δευτέρας.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε ότι κατά την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του τμήματος Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Κάρστεν Ράσμουσεν, έγινε ξεκάθαρο ότι δεν υπάρχουν δυνατότητες να αυξηθεί ο προυπολογισμός της συγκεκριμένης δράσης και να ενταχθούν σε αυτή περισσότερες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου.

«Εκείνο το οποίο προσπαθούμε είναι μήπως μπορέσουμε να αυξήσουμε το ποσό των 40.000.000 ευρώ, που είχαμε διαθέσει. Αυτό είναι δύσκολο, καθώς ήταν κάθετη η τοποθέτηση του κ. Ράσμουσεν, όσον αφορά στη δυνατότητα να δώσουμε περισσότερα χρήματα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συγκεκριμένη δράση είχαν κατατεθεί 8.302 επενδυτικά σχέδια και εγκρίθηκαν, μετά και τις ενστάσεις, περίπου 1.776. Έτσι, περισσότερες από 6.500 επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες είχαν άμεση ανάγκη στήριξης, έμειναν στα «κρύα του λουτρού». Εκατοντάδες από αυτές τις επιχειρήσεις, δε, ήλπιζαν, όπως άλλωστε δήλωνε το προηγούμενο χρονικό διάστημα και ο κ. Νίκας, ότι θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού και θα ενταχθούν και αυτές στην εν λόγω δράση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, παρά το γεγονός ότι οι πιο πάνω εξελίξεις είναι ιδιαίτερα αρνητικές για χιλιάδες επιχειρήσεις της Πελοποννήσου, τα 5 επιμελητήρια της περιφέρειας δεν έχουν αντιδράσει και δεν έχουν διεκδικήσει τα αυτονόητα για τον επιχειρηματικό κόσμο, τον οποίο εκπροσωπούν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ