Σφοδρή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε Μητσοτάκη, Νίκα και Λεβεντάκη για τις ζημιές από την κακοκαιρία στην Τριφυλία

/

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και του δημάρχου Τριφυλίας, Γιώργου Λεβεντάκη, εξαπέλυσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή στις ζημιές που υπέστησαν από την πρόσφατη κακοκαιρία οι λιμενικές υποδομές της Τριφυλίας.

Μενέλαος Γερονικολός - Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ

Σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι Οργανώσεις Μελών Τριφυλίας του ΣΥΡΙΖΑ:

Οι πρόσφατες ζημιές στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και στο υπό κατασκευή έργο του αλιευτικού καταφύγιου λιμένα Μαραθούπολης, έργο που ενέταξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για χρηματοδότησή στο ΕΣΠΑ από το 2019, είναι αποτέλεσμα των καθυστερήσεων και των ρυθμών «χελώνας» που υλοποιούνται όλα τα μεγάλα έργα υποδομών του νομού μας.

Δείχνει επίσης την ανευθυνότητα και την προχειρότητα με την οποία  δήμος και περιφέρεια αντιμετωπίζουν τα δημόσια έργα και τον τρόπο που διαχειρίζονται το  δημόσιο χρήμα.

Ποιος άραγε θα πληρώσει το κόστος των ζημιών στα δύο λιμάνια;

Καλούμε όλους τους αρμόδιους φορείς για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών στα δύο λιμάνια και την αποζημίωση των επαγγελματιών αλιέων από τις τυχόν ζημιές που έχουν προκληθεί στα σκάφη τους.

Όσον αφορά τον …ειδικό επί της κατασκευής λιμένων κο Μητσοτάκη, του προτείνουμε να είναι πιο προσεκτικός με ποιους βάζει στοιχήματα. Γιατί το επόμενο στοίχημα θα το χάσει από τον λαό!

Άμεση ανταπόκριση του Λιμενικού Ταμείου

Για τις ζημιές που υπέστησαν οι λιμενικές υποδομές εξέδωσε ανακοίνωση ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας, Νίκος Αλεξανδρόπουλος:

Κατόπιν ενημέρωσης από το Α΄Λ/Τ Κυπαρισσίας, ο Πρόεδρος του Λ.Τ.Ν. Μεσσηνίας μετέβη στην Κυπαρισσία και διαπίστωσε τις μεγάλης έκτασης ζημιές που προκλήθηκαν στο λιμάνι, εξ αιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων (θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρή θαλασσοταραχή) που επικράτησαν στην περιοχή από το βράδυ της 29 ης έως τις πρώτες πρωινές ώρες της 30ης Νοεμβρίου 2021, με αποτέλεσμα την κατάρρευση τμήματος στο ακρομόλιο του προσήνεμου μώλου λιμένος Κυπαρισσίας.

Στην συνέχεια ενημέρωσε τους εμπλεκόμενους φορείς, (Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δ/νση Πολιτικής Προστασίας, ΥΝΑΝΠ), ώστε με συντονισμένες προσπάθειες να ξεκινήσουν άμεσα οι ενέργειες για την αποκατάσταση των ζημιών και την ενδελεχή ενασχόληση με τα αίτια της εν λόγω καταστροφής.

Δεν είδε σοβαρές ζημιές ο Νίκας

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το βράδυ της Τετάρτης και η περιφέρεια Πελοποννήσου:

Αυτοψία στα λιμενικά έργα που κατασκευάζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην Κυπαρισσία, στον Μάραθο και στην Αίπεια διενεργήθηκε σήμερα Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου, προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν επιπτώσεις σε αυτά από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Επί τόπου, στις εν λόγω περιοχές της Μεσσηνίας, βρέθηκαν ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου Γιώργος Μουταφίδης, με την ιδιότητά του και ως πρόεδρος στο Τεχνικό Συμβούλιο Δημοσίων Εργων της Περιφέρειας καθώς και ο εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ στο εν λόγω σώμα Γιάννης Σμυρνιώτης, συνοδευόμενοι από τον εκπρόσωπο της εργολήπτριας εταιρείας.

Η αυτοψία κατέδειξε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές ζημιές από την κακοκαιρία, ενώ ως προς το λιμάνι της Κυπαρισσίας, ειδικότερα, οι όποιες βλάβες έχουν προκληθεί σε τμήμα της παλιάς εργολαβίας μήκους 40 μέτρων. Οι νέες κατασκευές δεν παρουσίασαν πρόβλημα, σε καμία από τις τρεις πιο πάνω εργολαβίες.

Σε κάθε περίπτωση, όπως ενημερώθηκε σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, θα υπάρξει πλήρης αποκατάσταση των όποιων ζημιών χωρίς επιβάρυνση του δημοσίου ή της Περιφέρειας, με την σχετική δαπάνη να καλύπτεται από την ασφάλεια, καθώς το έργο είναι ασφαλισμένο.

“Δεν θα υπάρξει επιπλέον εκταμίευση για τις εργασίες αποκατάστασης, ούτε ο εργολήπτης διατύπωσε κάποιο σχετικό αίτημα” τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο περιφερειάρχης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γερμανία: Lockdown σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο και υποχρεωτικός εμβολιασμός από τον Φεβρουάριο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νικολάκου για ΣΔΙΤ σκουπιδιών: Οι δέκα μήνες από την υπογραφή της έναρξης ισχύος πέρασαν…

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Πικραμμένος: Υπόδειγμα για τις πόλεις όλης της Ελλάδας η Καλαμάτα – Μπαίνουμε σε μια φάση όπου η Χώρα μας έχει στη διάθεσή της σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία

Ο Παναγιώτης Πικραμμένος, εκπρόσωπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό της Υπαπαντής. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κατά την