Συγκλονίζει το μήνυμα του Γ. Λαζαρίδη για τα Άτομα με Αναπηρία – Οι μάχες του και το όνειρο για την Καλαμάτα

//

Ηχηρό μήνυμα προς όλους αποτελεί η ανάρτηση του Γιώργου Λαζαρίδη, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία. Ο Καλαματιανός; αθλητής του τένις αναφέρεται στις δυσκολίες που αντιμετώπισε, στη διπλή μάχη που κλήθηκε να δώσει, αλλά στον στόχο του για την Καλαμάτα.

Μενέλαος Γερονικολός - Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ

Σημειώνει στην ανάρτησή του ο Γιώργος Λαζαρίδης:

Πριν από αρκετά χρόνια χρόνια η ζωή μου έδωσε μια νέα ευκαιρία.

Ύστερα από ένα τροχαίο ατύχημα που είχα, επέζησα και από τότε αντιμετώπισα την καθημερινότητα από το νέο μου ύψος. Αυτό που μου δίνει το αναπηρικό μου αμαξίδιο.

Η καθημερινότητα μου στην πόλη που γεννήθηκα και ζώ την Καλαμάτα τα πρώτα χρόνια ήταν σχετικά δύσκολη, όχι κυρίως λόγω της έλλειψης των υποδομών για τα άτομα με αναπηρία, αλλά λόγω της μη εξοικείωσης των συμπολιτών μου με το θέαμα κυρίως των νέων ανθρώπων με αμαξίδιο.

Από τότε κατάλαβα ότι είχα να δώσω μάχη σε δύο μέτωπα. Πρώτα αυτό με τον εαυτό μου και μετά αυτό της κοινωνικής αποδοχής. Αν κέρδιζα αυτές τις δύο μάχες θα ήμουν σίγουρος ότι θα δημιουργούνταν και οι άψυχες αλλά απαραίτητες τεχνικές υποδομές που χρειάζεται μια σύγχρονη πόλη για να εξυπηρετήσει τα άτομα με αναπηρία.

Διάλεξα λοιπόν το όπλο μου. Ήταν η ρακέτα του τένις με τις πιο γλυκές σφαίρες, τα κίτρινα μπαλάκια. Με τον αθλητισμό λοιπόν έσπασα την κοινωνική απομόνωση, νομίζω ότι κατάφερα να βγάλω περισσότερα αμαξίδια στον δρόμο και κατ’ επέκταση η πόλη μου να είναι πιο αρκετά φιλική σε νοοτροπία και υποδομές για τα άτομα με αναπηρία.

Τα περιθώρια βελτίωσης βέβαια είναι μεγάλα.Οι υποδομές βελτιώνονται και η διαβίωση ενός ατόμου με αναπηρία αποκτά στην Καλαμάτα την αξιοπρέπειά της.

Όπως έχετε καταλάβει, όνειρό μου και στόχος μου, δεν είναι άλλος από το να γίνει η Καλαμάτα, πόλη σεβασμού και ανοχής στη διαφορετικότητα κάθε μορφής!

*φωτογραφία Kostas Koromilas, στην Αρχαία Μεσσήνη

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο Οδηγός του νέου «Εξοικονομώ» – Μπόνους για τις μισθωμένες κατοικίες

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συνάντηση Καραμανλή – Λαμπρόπουλου: Εργoτάξια για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος στο τέλος του 2022 υπόσχεται η κυβέρνηση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ