Ξυγκώρος παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας: Ιδιοκτησία του Επιμελητηρίου το κτίριο των σχολών Παπαφλέσσα!

//

Επιβεβαιώνονται πλήρως οι πληροφορίες που θέλουν τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας να διεκδικεί την ιδιοκτησία του κτιρίου που ανήκει στο δήμο Καλαμάτας. To αποκαλυπτικό πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου και η παρουσία του Περικλή Ξηρογιάννη.

Μενέλαος Γερονικολός - Κίνημα Αλλαγής - ΠΑΣΟΚ

Άκρως αποκαλυπτικό για τις προθέσεις του προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλη Ξυγκώρου, σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτιρίου των πρώην σχολών Παπαφλέσσα (Φαρών και Κρήτης), είναι το σχετικό πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου.

Συγκεκριμένα, στο πρακτικό αναφέρεται ότι το κτίριο ανήκει στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και δεν γίνεται καμία υπόμνηση στο δήμο της Καλαμάτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση, που έγιναν οι συγκεκριμένες αναφορές, παρευρέθηκε ο δικηγόρος και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Περικλής Ξηρογιάννης και το ακριβές αντίγραφο των πρακτικών το υπογράφει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Βαγγέλης Ξυγκώρος.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο θέμα έχει απασχολήσει πρόσφατα και το Δημοτικό Συμβούλιο της Καλαμάτας, όπου ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ξεκαθάρισε ότι το κτίριο έχει μοναδικό ιδιοκτήτη το δήμο Καλαμάτας.

Ωστόσο, φωνές από την αντιπολίτευση έχουν υπογραμμίσει ότι η υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του κτιρίου μεταξύ της Περιφέρειας και του Επιμελητηρίου ουσιαστικά επιτρέπει στο Επιμελητήριο να εγείρει αξιώσεις επί τις ιδιοκτησίας, φόβοι που φαίνεται να επιβεβαιώνονται από το πιο πάνω πρακτικό, στο οποίο ξεκάθαρα το Επιμελητήριο θεωρεί ότι το κτίριο του ανήκει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μέρες, επικαλούμενος ακριβώς αυτόν τον κίνδυνο για το δήμο Καλαμάτας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Βασίλης Κοσμόπουλος, δήλωσε ότι η παράταξή του αναζητά νομικούς τρόπους, προκειμένου να ακυρωθεί η σύμβαση μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Περιφέρειας.

Τέλος, εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει και το πολιτικό παρασκήνιο της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ζήτημα του κτιρίου των πρώην σχολών Παπαφλέσσα είναι ένα μικρό κομμάτι μιας ευρύτερης πολιτικής συμφωνίας Νίκα – Ξυγκώρου

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγωδία στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 2 νέοι θάνατοι από κορονοϊό – Στην εντατική 43χρονος και 52χρονος

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Έφτασε στην Ελλάδα ο Πάπας Φραγκίσκος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ