Κεραμέως σε Χρυσομάλλη: Πολύ καλή η εικόνα των σχολείων της Μεσσηνίας σχετικά με την πανδημία του κορονοϊού

9 Δεκεμβρίου 2021

Συνάντηση εργασίας είχε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης, με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Συζήτησαν για την κατάσταση των σχολικών μονάδων όσο και η επίδραση της πορείας της πανδημίας στη λειτουργία τους.

Όπως τόνισε η Υπουργός στον κ. Χρυσομάλλη, στη Μεσσηνία την παρούσα χρονική στιγμή δεν υφίσταται τμήμα με περισσότερα από 27 παιδιά, ενώ οι μεταβολές θέσεων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που πραγματοποιήθηκαν φέτος, οφείλονται αποκλειστικά στην μείωση των παιδιών που φοιτούν σε αυτά, σύμφωνα με όσα προβλέπει η νομοθεσία εδώ και 20 χρόνια.

Επιπλέον, οι σχολικές μονάδες της Μεσσηνίας παρουσιάζουν ικανοποιητική κάλυψη των διδακτικών κενών, ενώ όσα συνεχίζουν να υφίστανται οφείλονται σε αρνήσεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών να αναλάβουν υπηρεσία και πρόκειται να καλυφθούν στην δ’ φάση προσλήψεων αναπληρωτών.

Εξίσου καλή είναι η εικόνα του νομού αναφορικά με την παράλληλη στήριξη, ενώ εντοπίζονται ελάχιστα κενά σε σχολικούς νοσηλευτές, για τα οποία το Υπουργείο εργάζεται για την πλήρωσή τους και αντίστοιχα και για βοηθητικό προσωπικό.

Αναφορικά, τέλος, με το ζήτημα της επίδρασης της πανδημίας του κορωνοϊού στις σχολικές μονάδες, η Υπουργός ενημέρωσε τον Μίλτο Χρυσομάλλη πως η Μεσσηνία παρουσιάζει πολύ καλή εικόνα, καθώς μέχρι σήμερα μόνο 2 σχολικές τάξεις 10 και 19 μαθητών διαφορετικών σχολείων έκλεισαν για 3 ημέρες, με αφορμή εντοπισμένο κρούσμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χρυσομάλλης έθεσε στην Υπουργό και το αίτημα πολλών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών να μειωθεί στον έναν χρόνο η δόκιμη υπηρεσία τους, για κοινωνικούς λόγους και με δεδομένο ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν εργαστεί επί πολλά έτη ως αναπληρωτές, ζήτημα το οποίο όμως προσκρούει στα ισχύοντα στο σύνολο του δημοσίου τομέα.

«Ευχαριστώ θερμά την Υπουργό Παιδείας και φίλη Νίκη Κεραμέως για την πλήρη και αναλυτική ενημέρωση πάνω στα θέματα της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Μεσσηνία. Το Υπουργείο θα συνεχίσει να προσπαθεί για την βελτίωση των σχολικών υποδομών και την αύξηση των εκπαιδευτικών μας, έχοντας πάντα σαν γνώμονα το συμφέρον των παιδιών μας. Ευτυχώς η Μεσσηνία, παρά την άσχημη εικόνα που παρουσιάζει σε επίπεδο κρουσμάτων κορωνοϊού, δεν έχει την ίδια εικόνα κρουσμάτων στα σχολεία μας, με αποτέλεσμα το εκπαιδευτικό έργο αλλά και η κοινωνικότητα που αναπτύσσεται στο σχολικό περιβάλλον και είναι απολύτως απαραίτητη για τα παιδιά μας, να συνεχίζονται απρόσκοπτα. Συμφωνήσαμε με την Υπουργό να επαναλάβουμε σύντομα την συνάντησή μας και να συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις ανάγκες της Μεσσηνίας στον τομέα της Παιδείας», δήλωσε ο Μίλτος Χρυσομάλλης.

ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διαμαρτυρία σπουδαστών του ΟΑΕΔ για τον δρόμο «καρμανιόλα» – Σοβαρή η κατάσταση της 21χρονης

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προκρίθηκε ο ΠΑΟΚ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ Ν.Δ.

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας ο υπουργός Επικρατείας – «Θερμή υποδοχή» Χρυσόστομου σε Βορίδη

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας, Χρυσόστομο, πραγματοποίησε την Τρίτη (4/6), ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης. Σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Μεσσηνίας σημειώνεται: «Ο Υπουργός

Δείτε επίσης