Γερονικολός: Θα στηρίξω κάθε προσπάθεια της νέας ηγεσίας που θα έχει στόχο την ενότητα και την αυτονομία της παράταξης

Ανακοίνωση, σε σχέση με την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη εξέδωσε ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Ο κ. Γερονικολός σημειώνει στην ανακοίνωσή του:

Στις 12 Δεκεμβρίου έκλεισε ένας μεγάλος κύκλος για το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ, καθώς ολοκληρώθηκε η εκλογή νέου προέδρου, αλλά ταυτόχρονα ξεκινά μια νέα περίοδος προκλήσεων.

Συγχαίρω τον Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος έλαβε σαφή εντολή από τα χιλιάδες μέλη και φίλους του κόμματος να αναλάβει την ευθύνη της παράταξης, σε μια κρίσιμη στιγμή για το κόμμα μας, μα κυρίως για τη χώρα.

Επίσης, συγχαίρω τον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος βάδισε για μια ακόμα φορά τον δύσβατο δρόμο της ανιδιοτέλειας, που ελάχιστοι επιλέγουν σήμερα στην πολιτική. Οι ιδεολογικές του αναφορές παραμένουν ισχυρές και σηματοδοτούν την πορεία μας.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και οι Ανδρέας Λοβέρδος, Παύλος Χρηστίδης, Παύλος Γερουλάνος και Χάρης Καστανίδης, οι οποίοι με τις ιδέες τους και τον πολιτικό τους αγώνα τίμησαν τις αρχές και τις αξίες του Κινήματος Αλλαγής και έδωσαν νόημα και νέο περιεχόμενο στην εκλογική διαδικασία.

Τούτη την ώρα, που η χώρα και ο λαός μας δοκιμάζεται, δεν περισσεύει χρόνος ούτε για πανηγυρισμούς, ούτε έχουμε την πολυτέλεια να μιλάμε για ηττημένους.

Το βάρος της ιστορικής στιγμής και η εντολή που λάβαμε από τον δημοκρατικό κόσμο μας υποχρεώνει όλους, με μπροστάρη τη νέα ηγεσία, να διασφαλίσουμε την ενότητα και την αυτονομία του Κινήματος.

Τούτη την ώρα πρέπει όλοι μας, με πρώτο τον νέο μας πρόεδρο, να αναλάβουμε τη βαριά ευθύνη απέναντι στους χιλιάδες πολίτες της χώρας, που έδειξαν έμπρακτα ότι προσδοκούν και απαιτούν από εμάς μια σύγχρονη, προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης του τόπου.

Οφείλουμε όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ακολουθώντας το παράδειγμα της Φώφης Γεννηματά να δώσουμε με ήθος και συνέπεια τον αγώνα για μια μεγάλη παράταξη, η οποία θα εκφράζει τις αγωνίες των προοδευτικών πολιτών.

Ευχαριστώ θερμά του χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες της Μεσσηνίας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και έδειξαν ότι στηρίζουν τον αγώνα που δίνουμε καθημερινά.

Σε ότι με αφορά δηλώνω ότι θα στηρίξω στην κοινωνία, όπως πράττω με συνέπεια όλα αυτά τα χρόνια, κάθε προσπάθεια της νέας ηγεσίας που θα έχει στόχο την ενότητα και την αυτονομία της παράταξης.

Θα στηρίξω σθεναρά στα όργανα του Κινήματος, όπως κάνω μέχρι σήμερα, κάθε προσπάθεια που θα οδηγήσει σε ένα ανοιχτό και συλλογικό κόμμα, μακριά από μηχανισμούς και πρακτικές που τραυμάτισαν τη παράταξη κατά το παρελθόν.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ