Έσκασε η «βόμβα»: Αναβάλλεται η λειτουργία του έργου των σκουπιδιών – Εκτεθειμένος ο Νίκας

//

Νέα στοιχεία ζητά το Ελεγκτικό Συνέδριο για τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ. Αναβάλλεται η έναρξη λειτουργίας. Στην κυβέρνηση και στους υπουργούς προστρέχει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Την αναβολή της έναρξης λειτουργίας του έργου της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου ανακοίνωσε η Περιφέρεια, με ανακοίνωση που εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο θα συνεδρίαζε τις επόμενες μέρες, προκειμένου να αποφασίσει περί της νομιμότητας έναρξης λειτουργίας του έργου τμηματικά, αναβάλλεται, καθώς ο ελεγκτικός οργανισμός ζήτησε συμπληρωματικά στοιχεία της σύμβασης με την ΤΕΡΝΑ.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη επιβεβαιώνει πλήρως ρεπορτάζ του messiniapress, το οποίο δημοσιεύθηκε πριν 3 εβδομάδες και αναφέρονταν στο συγκεκριμένο θέμα.

Από την άλλη πλευρά εκθέτει ανεπανόρθωτα τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα υποστήριζε ότι το έργο θα ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του.

Η ανακοίνωση της περιφέρειας Πελοποννήσου:

Ορισμένα συμπληρωματικά στοιχεία ως προς την σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για την ολοκληρωμένη κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ζητεί από την Περιφέρεια το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο -εν αναμονή τους- ανέβαλε την λήψη απόφασης.

“Η Περιφέρεια είναι έτοιμη να παρέχει τα στοιχεία που ζητήθηκαν από το Ελεγκτικό Συνέδριο, ωστόσο η αναβολή λήψης απόφασης προφανώς θα οδηγήσει σε μια καθυστέρηση της έναρξης σε σχέση με τον χρόνο που είχαμε αρχικά εκτιμήσει” δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Ο ίδιος γνωστοποίησε ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σύσκεψη σε υπουργικό επίπεδο για το συγκεκριμένο θέμα.

Τα ερωτήματα

Πλέον, μετά την επίσημη παραδοχή από την πλευρά της περιφέρειας Πελοποννήσου ότι η σύμβαση του έργου βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου και ότι η απόφαση για την τμηματική του λειτουργία δεν αποτελεί τυπική διαδικασία, είναι σαφές ότι πρέπει να απαντηθούν σειρά σοβαρών ερωτημάτων, όπως ποια είναι τα συμπληρωματικά στοιχεία που έχουν ζητηθεί και το ποια σημεία της σύμβασης αφορούν. Επιπλέον, η περιφέρεια Πελοποννήσου θα πρέπει να απαντήσει για ποιο λόγο προστρέχει στην κυβέρνηση και τι ακριβώς θα αφορά η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί σε υπουργικό επίπεδο.

Δεύτερη …βόμβα

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της εμπλοκής κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων δεν σταματά μόνο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Σύμφωνα με πληροφορίες του messiniapress στοιχεία της σύμβασης έχουν ζητηθεί και από άλλο ελεγκτικό μηχανισμό, ζήτημα για το οποίο η περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει αναφερθεί ακόμα δημόσια.

Η στάση Τατούλη

Μέσα σε όλα αυτά ιδιαίτερη σημασία έχει η άποψη του πρώην περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, ο οποίος τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της ύλης στα ΜΜΕ της Πελοποννήσου.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μία από τα ίδια και στο Μιλάνο για τον Παναθηναϊκό

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Φάρμακο Pfizer: Οι ΗΠΑ παρήγγειλαν δόσεις για τη θεραπεία 10 εκατ. Αμερικανών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον