«Στριπτίζ» ανευθυνότητας και υποκρισίας από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου με φόντο τον δρόμο καρμανιόλα στον ΟΑΕΔ

//

Επιτομή της πολιτικής ανευθυνότητας και της πολιτικής υποκρισίας αποτελούν όσα είπε το απόγευμα της Τετάρτης ο Παναγιώτης Νίκας, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, απαντώντας στα ερωτήματα που του απευθύνθηκαν, σε σχέση με το δρόμο καρμανιόλα στον ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου και πρώην δήμαρχος Καλαμάτας κατάφερε, χρησιμοποιώντας μόλις 40 λέξεις, να συμπυκνώσει την πολιτική του διαδρομή των περίπου 30 ετών και να αποδείξει, για μια ακόμα φορά, την ευθυνοφοβία του, αλλά και την υποκρισία που τον διακρίνει.

Είπε χαρακτηριστικά από το βήμα του Περιφερειακού Συμβουλίου ο Παναγιώτης Νίκας, αναφερόμενος στο ζήτημα το δρόμου καρμανιόλα στον ΟΑΕΔ, το οποίο έχει έρθει και πάλι στην επικαιρότητα με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό μιας 21χρονης κοπέλας:

Έφταιγα ως δήμαρχος για το συγκεκριμένο σημείο του Εθνικού δρόμου, τώρα φταίω ως περιφερειάρχης. Δεν ξέρω. Έφταιγα ως δήμαρχος; Είχα τις αρμοδιότητες; Τώρα, ως περιφερειάρχης, έχω τις αρμοδιότητες και πάλι; Πώς ακριβώς κάποια μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες το περνάνε έτσι*;

Παρότι είναι άκομψο να κάνει μαθήματα κανείς σε έναν 71χρονο πολιτικό με τη δική του εμπειρία, πρέπει κάποιος να υπενθυμίσει στον κ. Νίκα:

Ο αιρετός, ο πολιτικός που έχει θέση ευθύνης οφείλει να διεκδικεί και να προτείνει λύσεις για τον τόπο του, να πιέζει εκείνους που έχουν την αρμοδιότητα να πράξουν τα δέοντα, να αντιδρά σθεναρά όταν αυτοί που έχουν την ευθύνη δεν λαμβάνουν τις αναγκαίες αποφάσεις.

Τι από όλα αυτά έχει πράξει ο πρώην δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου για τον δρόμο, στον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι;

Απολύτως τίποτα.

Επί 13 χρόνια στο δήμο Καλαμάτας και επί δύο και πλέον χρόνια στην περιφέρεια Πελοποννήσου δεν διεκδίκησε, δεν πρότεινε, δεν πίεσε, δεν αντέδρασε.

Λειτούργησε και λειτουργεί ως υπάλληλος και όχι ως πολιτικός. Κρύφτηκε και κρύβεται πίσω από τις αρμοδιότητες. Σιώπησε όταν έπρεπε να φωνάξει, αδράνησε όταν έπρεπε να διεκδικήσει.

Και αυτή τελικά είναι η μεγάλη του ευθύνη. Γι’ αυτό φταίει. Και φταίει και ως δήμαρχος Καλαμάτας και ως περιφερειάρχης Πελοποννήσου.

Μάλιστα, το γεγονός ότι, όπως ο ίδιος αποκάλυψε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, δεν έχει δοθεί λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα επειδή διαφωνούν (!) οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου και της Περιφέρειας τον καθιστά ακατάλληλο ακόμα και για το ρόλο του υπαλλήλου, που ο ίδιος έχει επιλέξει.

Ούτε αυτό δεν μπόρεσε να λύσει ο …σπουδαίος πολιτικός – υπάλληλος Παναγιώτης Νίκας.

*Επειδή ο κ. Νίκας εμφανίστηκε να απορεί και να αναρωτιέται «πώς ακριβώς κάποια μέσα ενημέρωσης και ιστοσελίδες το περνάνε έτσι», ας του υπενθυμίσει κάποιος, διότι είναι δύσκολο να το αντιληφθεί μόνος του, ότι τα ΜΜΕ και οι ενημερωτικές ιστοσελίδες υπάρχουν για να κάνουν ακριβώς αυτό. Να λένε την αλήθεια και να αναδεικνύουν τις ευθύνες του. Όχι για να σαχλαμαρίζουν στις συνεντεύξεις τύπου, ευελπιστώντας για μια χούφτα ευρώ από τα διαφημιστικά της περιφέρειας.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Το 26% στο σύνολο των κρουσμάτων covid-19 είναι ηλικίας 4-18 ετών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

3.500 σφαίρες πεταμένες στη λεωφόρο Κηφισού εντόπισαν διερχόμενοι οδηγοί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ