Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη Μεγαλόπολη επισκέφθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Την Περιφέρεια Πελοποννήσου επισκέφθηκε την Τετάρτη ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος αργά το μεσημέρι είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, στην Τρίπολη.

Συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπἠς του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Κωστή Μουσουρούλη, και τον πρόεδρο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, Θανάση Ψαθά, ο υπουργός είχε στα γραφεία της Περιφέρειας ευρεία συνεργασία με τον περιφερειάρχη Π. Νίκα -με τη συμμετοχή επίσης του προέδρου και του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ – Helexpo, Τάσου Τζήκα και Κυριάκου Ποζρικίδη αντίστοιχα, καθώς και του συνεργάτη του εν λόγω φορέα, Παρασκευά Παρασκευόπουλου.

Χριστούγεννα με δώρα και εκπλήξεις στα Καφεκοπτεία Σπίνος! 

Ακολούθησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο περιφερειάρχης αναφέρθηκε στον σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί για την μεταλιγνιτική εποχή στην Μεγαλόπολη, σε συνεργασία και με τον δήμο, προσθέτοντας ότι η μέχρι τώρα καθυστέρηση είναι δικαιολογημένο να προκαλεί ανασφάλεια στους κατοίκους της εν λόγω περιοχής.

Ο περιφερειάρχης Π. Νίκας σημείωσε ότι η επιδίωξη είναι να αποτελέσει η Μεγαλόπολη όχι μόνο ενεργειακό, αλλά εμποροβιομηχανικό, αθλητικό, πνευματικό και συγκοινωνιακό κέντρο.

Εξέφρασε δε ικανοποίηση για το γεγονός ότι αποτελεί πλέον νόμο του κράτους μια βασική πολιτική θέση της Περιφέρειας, η οποία εξ αρχής έθετε το ζήτημα να θεσπιστούν σαφώς υψηλότερα κίνητρα επενδύσεων στη Μεγαλόπολη, συγκριτικά με την Τρίπολη, την Γορτυνία και την περιοχή της Οιχαλίας στη Μεσσηνία.

Ικανοποιηση εξέφρασε ο Π. Νίκας και για την οριστικοποίηση της δημιουργίας στη Μεγαλόπολη εκθεσιακού κέντρου – αντένας της ΔΕΘ – Helexpo.

Από την πλευρά του, ο Ν. Παπαθανάσης τόνισε ότι αποτελεί πάγια επιδίωξη η Μεγαλόπολη να αποτελέσει την υπ’ αριθμόν ένα περιοχή κινήτρων για επενδύσεις και σαφώς προηγούμενη των υπόλοιπων περιοχών που επηρεάζει η απολιγνιτοποίηση, όπως η Γορτυνία, η Τρίπολη και η περιοχή της Οιχαλίας στη Μεσσηνία.

Στη συνέχεια, οι πιο πάνω μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Χρήστο Λαμπρόπουλο, τον δήμαρχο Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη, τον βουλευτή Αρκαδίας, Κώστα Βλάση, τον πρύτανη του ΕΑΠ, Οδυσσέα Ζώρα, καθώς και με μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, επισκέφθηκαν στο Ελληνικό τις εγκαταστάσεις του πρώην εκπαιδευτικού κέντρου της ΔΕΗ -στο κτήριο της Μαυράκειας Σχολής-, το οποίο  θα αξιοποιηθεί από το ΕΑΠ ως σχολή και συνεδριακό κέντρο, η λειτουργία του οποίου θα στηριχθεί οικονομικά από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ από την πλευρά της η Περιφέρεια θα καλύψει οικονομικά την οριστική μελέτη διαμόρφωσης του εν λόγω κτηρίου σε συνεδριακό κέντρο.

Στη Μεγαλόπολη, ακολούθως, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμμετοχή του υπουργού, του περιφερειάρχη, του αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας, των δημάρχων Μεγαλόπολης Θανάση Χριστογιαννόπουλου και Γορτυνίας Στάθη Κούλη, του προέδρου της Συντονιστικής Επιτροπἠς του ΣΔΑΜ, του προέδρου της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, των εκπροσώπων της ΔΕΘ – Helexpo, του πρύτανη του ΕΑΠ, αυτοδιοικητικών και άλλων φορέων της περιοχής.

Στη σύσκεψη αυτή δόθηκαν διευκρινίσεις από την πλευρά του υπουργού σχετικά με τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα υλοποίησής τους, ενώ παράλληλα γνωστοποιήθηκε -μεταξύ άλλων- ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου αναλαμβάνει την μελέτη σκοπιμότητας και την προμελέτη του δρόμου από την Μεγαλόπολη στην Αρχαία Ολυμπία (στο πλαίσιο ενός οριζόντιου οδικού άξονα από το Γύθειο ώς το Κατάκολο) -έργο για το οποίο προφανώς υπάρχουν πόροι στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κατασκευή του, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Μάλιστα, επισημάνθηκε ότι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα συγκληθεί στην Αθήνα ευρεία σύσκεψη για τον οδικό αυτό άξονα, με εκπροσώπηση σε αυτή και από πλευράς Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Τέλος, τονίστηκε ότι παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες, αφ’ ενός για το κέντρο αθλητισμού με την δημιουργία πίστας μοτοκρός διεθνών προδιαγραφών και αφ’ ετέρου ενός βιομηχανικού πάρκου 2.000 στρεμμάτων στο Λεύκτρο, από την ΕΤΒΑ.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναγιώτης Καρβέλας: Θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις υποδομές των σχολικών μονάδων του Δήμου μας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σκληρή απάντηση Χρυσομάλλη στους αγροτοπατέρες της Μεσσηνίας που εκθέτουν τη Νέα Δημοκρατία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την υλοποίηση 4 έργων – Αναλυτικά οι αλλαγές για οχήματα και αστικά λεωφορεία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια σειρά από οδούς της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 4 διαφορετικά έργα προχωράει ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στο

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ο Ηλίας Κανάκης καταγγέλλει έλλειμμα και ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα – Απόφαση Καρβέλα για «ειδικό έλεγχο των εσόδων του δήμου»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν όσα έχουν ακολουθήσει την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Ηλία Κανάκη από την παράταξη του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα.

Κορυφαία ξένα πανεπιστήμια στην Καλαμάτα – Πρόταση της ΤΕΜΕΣ στον Δήμο για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένονται οι λεπτομέρειες επί της προτάσεως της ΤΕΜΕΣ για την ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα. Το

Δείτε επίσης