Άστραψε και βρόντηξε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας: Σκληρή κριτική σε Χωμενίδη και Μόσιαλο [video]

//

Σκληρή κριτική στον Χρήστο Χωμενίδη και στον Ηλία Μόσιαλο άσκησε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, στο κήρυγμά του μετά το τέλος της πανηγυρικής Θείας Λειτουργία των Χριστουγέννων, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Υπαπαντής

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας καυτηρίασε τις απόψεις των Χ. Χωμενίδη και Η. Μόσιαλου, οι οποίοι διακωμωδήσαν πρόσφατα το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου. «Κάποιοι υψηλά ιστάμενοι παράγοντες στο όνομα του προοδευτισμού διακωμώδησαν την πίστη των ανθρώπων, μη σεβόμενοι τη θρησκευτική ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Συνάμα, υποστήριξε ότι η Εκκλησία δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει και να δεχθεί αμαυρότητες και διακωμώδηση της πίστης. Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι θα πρέπει να καλλιεργείται από όλους κλίμα ενότητας, ενώ συγκεκριμένα, αναφορικά με τις παραπάνω προκλητικές απόψεις των ανθρώπων αυτών, ανέφερε ότι οι θέσεις που κατέχουν πηγάζουν από το λαό του οποίου και θα πρέπει να σέβονται την πίστη και τις παραδόσεις του.

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου που προκάλεσε αντιδράσεις:

Η ανάρτηση του Ηλία Μόσιαλου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Εκκλησίας της Ελλάδας η οποία εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Η προσβλητική ανάρτηση, φερομένη υπό το όνομα του αντιπροσώπου της Ελληνικής Δημοκρατίας σε διεθνείς οργανισμούς για τον κορονοϊό κ. Ηλία Μόσιαλου, παραμονή των Χριστουγέννων, που χλευάζει την θρησκευτική πίστη εκατομμυρίων ορθοδόξων χριστιανών της χώρας που εκπροσωπεί, και οι συναφείς διαμαρτυρίες μελών της Εκκλησίας που περιήλθαν σε γνώση μας, δίνουν την αφορμή για την γενικότερη υπόμνηση ότι, αν και το πρόσωπο του Χριστού και της Κυρίας Θεοτόκου δεν έχουν ανάγκη οποιασδήποτε ανθρώπινης υπεράσπισης έναντι των ανθρώπινων ύβρεων, οι προσβολές και επιθέσεις κατά του Χριστιανισμού θα συνεχίσουν και θα αυξάνονται κατά τον 21ο αιώνα.

»Ο φανατισμός και η έλλειψη σεβασμού στον άλλον δεν είναι αποκλειστικό χαρακτηριστικό των «θρησκειών» ή των «αλλόθρησκων», αλλά οριζόντιο γνώρισμα πολλών ανθρώπων, συντηρητικών και προοδευτικών. Είναι επίσης σαφές ότι κανένας δεν μπορεί να επικαλείται το επιχείρημα της ιδιωτικότητας για την ρατσιστική συμπεριφορά του, όταν κατέχει θέσεις κρατικής ευθύνης και εκφράζεται δημοσίως.

Ευχόμαστε Καλά Χριστούγεννα με αγάπη, μακροθυμία και προσευχή «υπέρ των μισούντων και αγαπώντων ημάς»».

Αποσπάσματα του νέου βιβλίου του Χρήστου Χωμενίδη δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» και εν συνεχεία στο in.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

6.590 νέα κρούσματα και 58 θάνατοι – Η διασπορά ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κοντά στους άντρες και τις γυναίκες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής ο Μίλτος Χρυσομάλλης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ