Δήμος Πύλου – Νέστορος: Σφοδρή επίθεση Κανάκη σε Καφαντάρη με αφορμή την αύξηση των τελών καθαριότητας

/

Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρώην δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρη, εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση», Ηλίας Κανάκης.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στο δήμο Πύλου – Νέστορος αφορά την αύξηση των τελών καθαριότητας που φέρνει η ένταξη στην κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων.

Διάβασε και αυτό: Ο …λογαριασμός της ΤΕΡΝΑ στους δήμους: «Πόλεμος» στο δήμο Πύλου – Νέστορος

Η ανακοίνωση του συνδυασμού «Κοινωνία σε Κίνηση»:

Πολλοί δημότες του δήμου Πύλου – Νέστορος αναρωτιούνται γιατί φτάσαμε στην αύξηση των δημοτικών τελών της καθαριότητας εν μέσω της πανδημίας και της κακής οικονομικής κατάστασης στη χώρα.  

Παρότι τα τελευταία χρόνια έχουν διατεθεί πάρα πολλά χρήματα στην τοπική αυτοδιοίκηση ο δήμος Πύλου – Νέστορος δεν υλοποίησε ουσιαστικές πολιτικές, οι οποίες θα μας επέτρεπαν σήμερα να αποφύγουμε την αύξηση των τελών.  

Ο πρώην δήμαρχος, Δημήτρης Καφαντάρης, όχι μόνο δεν σχεδίασε και δεν υλοποίησε τις αναγκαίες πολιτικές, προκειμένου να φτάσουμε στην ορθή διαχείριση των απορριμμάτων, αλλά έπραξε ακριβώς το αντίθετο.  

Χριστούγεννα με δώρα και εκπλήξεις στα Καφεκοπτεία Σπίνος!

Επί ημερών του τα σκουπίδια του δήμου κατέληγαν στη χωματερή του Αγίου Νικολάου, επί ημερών του, παρότι υπέγραψε συμβάσεις εκατομμυρίων ευρώ, η διαχείριση των απορριμμάτων ήταν ανεξέλεγκτη, επί ημερών του δεν υλοποιήθηκε καμία πολιτική ανακύκλωσης, καμία πολιτική που θα οδηγούσε στη μείωση των παραγόμενων σκουπιδιών.  

Και όχι μόνο αυτό. Επί ημερών του κ. Καφαντάρη τα σκουπίδια του δήμου Πύλου – Νέστορος έγιναν τμήμα της σύμβασης της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.  

Αυτή η σύμβαση, την οποία ο κ. Καφαντάρης και ως δήμαρχος, αλλά και ως μέλος του ΦΟΔΣΑ, αποδέχθηκε είναι εκείνη που επιβάλει την αύξηση των δημοτικών τελών.  

Όταν εμείς ορθώσαμε το ανάστημά μας, εντός και εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, όταν προειδοποιήσαμε για αυτό που έρχεται ο κ. Καφαντάρης ζούσε το μύθο του δημάρχου, αρκούνταν στην επικοινωνία και δεν προασπίστηκε τα συμφέροντα των δημοτών μας.  

Σήμερα, εξαιτίας αυτής της σύμβασης ο δήμος Πύλου – Νέστορος πρέπει να πληρώνει κάθε έτος 1.000.000 ευρώ, προκειμένου να συμμετάσχει στην κεντρική διαχείριση.  

Η «Κοινωνία σε Κίνηση» διαμόρφωσε και κατέθεσε πρόταση, ώστε τους επόμενους 6 μήνες να γίνει αποτίμηση του πραγματικού όγκου των απορριμμάτων που παράγει ο δήμος μας. Με τον τρόπο θεωρούμε ότι θα προκύψουν τα αναγκαία στοιχεία, τα οποία θα οδηγήσουν σε αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού και σε μείωση των τελών.  

Παράλληλα, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια που θα έχει στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, προκειμένου να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις περεταίρω μείωσης των τελών.  

Η δήθεν πρόταση του κ. Καφαντάρη ότι το κόστος της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων θα μπορούσε να καλυφθεί από τις εισφορές για τα αδήλωτα τετραγωνικά αγγίζει τα όρια του αστείου και δείχνει τον λαϊκισμό του πρώην δημάρχου.  

Η συγκεκριμένη διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς το αρμόδιο Υπουργείο έχει δώσει παράταση, ενώ από τις δηλώσεις που μέχρι τώρα έχουν γίνει στο δήμο μας προκύπτουν έσοδα τις τάξεως των 200.000 ευρώ, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος της κεντρικής διαχείρισης.  

Οι αιρετοί φαίνονται στα δύσκολα, όταν χρειάζεται να λάβουν αποφάσεις, οι οποίες έχουν κόστος, αλλά είναι απολύτως αναγκαίες.  

Η «Κοινωνία σε Κίνηση» παραμένει αταλάντευτη στις θέσεις της και θα συνεχίσει τον αγώνα της, προκειμένου να σταματήσει η λειτουργία της χωματερής του Αγίου Νικολάου, προκειμένου υλοποιηθούν πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων φιλικές προς το περιβάλλον, προκειμένου να μειωθεί το κόστος της συμμετοχής μας στην κεντρική διαχείριση.  

Τα έργα και οι ημέρες του κ. Καφαντάρη έχουν κριθεί οριστικά, οι πολίτες τον έχουν θέσει στο περιθώριο και εκεί θα παραμείνει.  

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαρίτσης: Πενιχρά και κατόπιν εορτής τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την εστίαση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ιωάννινα: Στο Νησί της λίμνης «αναπαύεται» από σήμερα ο Κάρολος Παπούλιας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ