Αντιπαράθεση Νίκα – Τατούλη για την πορεία του ΕΣΠΑ στην περιφέρεια Πελοποννήσου

/

Στο 60%, υποστηρίζει ο Παναγιώτης Νίκας ότι βρίσκεται η απορρόφηση του ΠΕΠ Πελοποννήσου από την Περιφέρεια. Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, με σχετική δήλωσή του, επισημαίνει τα εξής:

«Η περιφερειακή μας Αρχή παρέλαβε το 2019 το ΠΕΠ Πελοποννήσου με απορροφητικότητα 25%.

Δύο χρόνια μετά και παρά την πανδημία, η οποία οδήγησε έναν αριθμό υπαλλήλων εκτός υπηρεσίας, η απορρόφηση είναι πλέον στο 60%. Επίδοση η οποία επαινέθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή -στην πρόσφατη συνεργασία που είχε με την περιφερειακή Αρχή, στην Τρίπολη, κλιμάκιο στελεχών της Ε.Ε. υπό τον Κάρστεν Ράσμουσεν, επικεφαλής του τμήματος Ελλάδος – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής και Αστικής Πολιτικής (DG REGIO) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στα δύο χρόνια που απομένουν είναι βέβαιο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα έχει την καλύτερη επίδοση πανελλαδικά ως προς την απορρόφηση πόρων του ΠΕΠ 2014 – 2020, οι διαδικασίες του οποίου ολοκληρώνονται στο τέλος του 2023.

Ο,τι άλλο ακούγεται και γράφεται αποτελεί ψευδολογία και λαϊκισμό».

Την ίδια στιγμή, εντελώς διαφορετική εκτίμηση για την πορεία του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια έχει ο πρώην περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Πέτρος Τατούλης.

Σε ανακοίνωσή του σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης:

«Δύο και πλέον χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον κ.Νίκα επιβεβαιώθηκε η δυσμενής πρόβλεψη μας σχετικά με την πορεία των έργων ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από τους πίνακες που ανακοίνωσε η Περιφερειακή Αρχή και ανήρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της, σχετικά με την πορεία των έργων της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, προκύπτει με σαφήνεια η απόλυτη αποτυχία της διαχείρισης του προγράμματος».

Και καταλήγει ο κ. Τατούλης:

«Η διαχείριση των έργων ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου βρίσκεται στον «αυτόματο πιλότο» και με βεβαιότητα πλέον μπορούμε να πούμε ότι το πρόγραμμα οδηγείται στα βράχια».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μόσιαλος: Καθησυχάζει για το «Flurona» – «Δεν υπάρχει κανένας λόγος πανικού»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εν αναμονή των ανακοινώσεων Νίκα – Βασιλόπουλου: Εβδομάδα ανασχηματισμού στην Περιφέρεια και στον δήμο Καλαμάτας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ανασχηματισμός με εκπλήξεις στο δήμο Πύλου – Νέστορος: Αντιδήμαρχος με σημαντικές αρμοδιότητες ο Ηλίας Κανάκης – Η απόφαση του του Π. Kαρβέλα και οι πρώτες δηλώσεις

Μια μεγάλη έκπληξη εμπεριείχαν οι αποφάσεις του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα, σχετικά με τον