Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων της Καλαμάτας ενόψει του ανοίγματος των σχολείων – Τι ζητούν από το υπουργείο Παιδείας

/

Ανακοίνωση με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα εξέδωσε ο η Ένωση Συλλόγων Γονέων της Καλαμάτας. Στην ανακοίνωση σημειώνεται:

«Όλοι περιμέναμε τις προηγούμενες ημέρες τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, μετά ¨φυσικά¨ την εισήγηση των επιστημών (βέβαια φροντιστήρια και παιδικοί σταθμοί δεν χρειαζόντουσαν να περιμένουν την εισήγηση των επιστημών!) και διαπιστώσαμε πως οι όροι ανοίγματος των σχολείων, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση είναι ουσιαστικά σχεδόν ίδιοι με τους όρους που έκλεισαν – ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί !

Τους πρώτους 18 μήνες της πανδημίας συνολικά είχαν νοσήσει 76.000 παιδία, και τους τέσσερις τελευταίους μήνες 151.000 παιδία ! Τώρα που η έξαρση της πανδημίας είναι υπερπολλαπλάσια σε σχέση με πριν το κλείσιμο των σχολείων για τα Χριστούγεννα τι θα γίνει; Μήπως τελικά θέλουν να αντιμετωπίσουν τα παιδία μας όρους ¨αγέλης!

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Από την πρώτη στιγμή που παρουσιάστηκε η πανδημία, οι προτάσεις των συλλόγων γονέων και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας ήταν στο πλαίσιο του να παραμείνουν τα σχολεία ανοιχτά. Όλοι μας αναγνωρίζουμε την αξία της δια ζώσης εκπαίδευσης και του αναντικατάστατου ρόλου της. Η υγεία όμως είναι ότι πιο σημαντικό για τον άνθρωπο. Τι μέτρα έχει πάρει το υπουργείο Παιδείας για να εξασφαλίσει τα παραπάνω : 2 μάσκες αερόστατα, παγουρίνια και κουβέρτες!

Επιπλέον συνεχίζουμε και ακούμε πράγματα εκτός λογικής:
⦁ εφαρμόζουμε ότι κάνουν και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης: στο Βέλγιο τα τμήματα κλείνουν με 2 κρούσματα, στην Γαλλία με 3, στην Ιταλία με 3, στην Ολλανδία με 1, στην Ελλάδα σε τάξεις των 25 μαθητών με 13 κρούσματα !!! Χωρίς βέβαια να συνυπολογίσουμε τις υποδομές που έχουν οι παραπάνω χώρες σε σχέση με την δική μας,
⦁ υποχρεωτική σε όλη την κοινωνία η μάσκα υψηλής προστασίας, στους μαθητές δεν χρειάζεται,
⦁ μπορεί κάποιος να μετατρέψει το self test σε rapid test, αρκεί αν βάλουμε βαθιά το στυλό στη μύτη μας.

Καλούμε λοιπόν το υπουργείο Παιδείας να επανεξετάσει τα μέτρα που ανακοίνωσε, τα οποία είναι ουσιαστικά σχεδόν τα ίδια με τα προηγούμενα, ώστε να προλάβουμε δυσάρεστες καταστάσεις. Χρόνος για προετοιμασία υπάρχει. Βούληση υπάρχει;

Ζητάμε :
⦁ Αραίωση των μαθητών ανά τάξη, με προσλήψεις εκπαιδευτικών. Ανάκληση των φετινών συγχωνεύσεων.
⦁ Προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας ώστε να είναι δυνατή η τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
⦁ Διενέργεια μαζικών και επαναλαμβανόμενων τεστ από ειδικά κλιμάκια του ΕΟΔΥ σε κάθε σχολείο και όχι στο σπίτι από ανθρώπους που ενδεχομένως δεν έχουν την απαιτούμενη γνώση ή θέληση να τα κάνουν.
⦁ Κατάργηση του 50%+1, με το που παρουσιάζεται κρούσμα σε κάθε τάξη θα πρέπει να γίνονται οι κατάλληλες απολύμανσης και να γίνονται δωρεάν μοριακά τεστ.
⦁ Δωρεάν μάσκες υψηλής προστασίας για κάθε μαθητή, πρόβλεψη για την δωρεάν διενέργεια όσον επιπλέον τεστ χρειαστεί να κάνει κάθε μαθητής. Δεν μπορεί οι γονείς να συνεχίζουν να πληρώνουν για τα αυτονόητα.
⦁ Επαρκή εξαερισμό σε όλες τις σχολικές αίθουσες και όχι απλά ανοίγουμε τα παράθυρα.
⦁ Μέτρα για τις ψυχοκοινωνικές ανάγκες των μαθητών για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στις συνθήκες της πανδημίας.
⦁ Να εξασφαλιστεί η δυνατότητα στους γονείς που τα παιδία τους νοσούν, να λαμβάνουν άδεια ειδικού σκοπού.

Η εξέλιξη της πανδημίας δυστυχώς συνεχίζει ακόμα να μας εκπλήσσει, οι κατά καιρούς προβλέψεις των κρατικών ιθυνόντων, για το τέλος της πανδημίας, δυστυχώς έχουν ¨πέσει¨ έξω. Η ανησυχία των γονιών είναι μεγάλη και η αγανάκτηση ακόμα μεγαλύτερη !!! Θα πρέπει το επόμενο διάστημα οι σύλλογοι γονέων μαζί με την υπόλοιπη εκπαιδευτική κοινότητα να αντιδράσουν».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καζακστάν: Ο πρώην πρόεδρος Ναζαρμπάγεφ καλεί τον κόσμο να υποστηρίξει την κυβέρνηση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Αίγυπτος: Πολύνεκρο τροχαίο στο Σινά – Συγκρούστηκαν δύο λεωφορεία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο