ΣΥΡΙΖΑ: Διαβουλεύσεις για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας – Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι

16 Ιανουαρίου 2022

Σε πλήρη ετοιμότητα φαίνεται ότι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς στελέχη του κόμματος θεωρούν εξαιρετικά πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να προσφύγει στις κάλπες ανά πάσα ώρα και στιγμή εντός του τρέχοντος έτους.

Στο πλαίσιο αυτό ήδη έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για τη συγκρότηση των βουλευτικών ψηφοδελτίων. Όπως είναι φυσικό η συγκεκριμένη κουβέντα αφορά και τη Μεσσηνία και ήδη τα πρώτα ονόματα για το ψηφοδέλτιο έχουν αρχίσει να συζητιούνται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Αλέξης Χαρίτσης: Ο μοναδικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία είναι δεδομένο ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Πρόκειται για ένα από τα πιο προβεβλημένα στελέχη του κόμματος σε επίπεδο χώρας και δεν τίθεται κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητά του. Ο μόνος λόγος για να μην είναι στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας είναι ο ίδιος να επιλέξει ή να του ζητηθεί να κατέλθει σε μια μεγάλη εκλογική περιφέρεια της Αττικής. Ωστόσο, το συγκεκριμένο σενάριο στην παρούσα φάση δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Πέτρος Κωνσταντινέας: Ο πρώην βουλευτής Μεσσηνίας έχει αποστασιοποιηθεί από τα πολιτικά πράγματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απίθανο να επιστρέψει, αν και εφόσον ο ίδιος το θελήσει ή αν το καλέσει το κόμμα να βοηθήσει στις ερχόμενες εκλογές. Διατηρεί άριστες σχέσεις με ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όχι με τα τοπικά στελέχη του κόμματος. Το όνομά του έχει ακουστεί και για το δήμο Καλαμάτας, αλλά η σχετική κουβέντα φαίνεται να έχει «παγώσει».

Παναγιώτα Κοζομπόλη: Η πρώην βουλευτής φαίνεται ότι θα είναι εκ νέου υποψήφια. Πρόκειται για ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ που βάζει σε δεύτερη μοίρα την προσωπική της επικράτηση και ως εκ τούτου είναι εξαιρετικά χρήσιμη.

Γιώργος Μακρής: Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποσπάσει θετικά σχόλια με τη μέχρι τώρα παρουσία του και πολλά από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητά του θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά. Ο ίδιος δεν έχει επιβεβαιώσει τα σενάρια που τον θέλουν να ενδιαφέρεται για τη θέση του υποψήφιου βουλευτή, ωστόσο, το όνομά του έχει συζητηθεί και θεωρείται πολύ πιθανό να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο.

Μανώλης Μάκαρης: Το όνομα του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας με την παράταξη που έχει στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ακούγεται ολοένα και περισσότερο. Ο ίδιος εμφανίζεται να επιθυμεί να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο, αλλά οριστικές αποφάσεις για την περίπτωσή του δεν έχουν ακόμα ληφθεί.

Παναγιώτης Στέφανος: Είναι γνωστός στη Μεσσηνία από την ενασχόλησή του με τα συνδικαλιστικά (Εργατικό Κέντρο, ΓΣΕΕ). Μπορεί να μην εμφανίζεται στο προσκήνιο, ωστόσο, διατηρεί ισχυρές επαφές με τον Νομό. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ενδεχόμενη υποψηφιότητά του θα έδινε ποιοτικά χαρακτηριστικά στο ψηφοδέλτιο που δύσκολα βρίσκει ένα κόμμα. Το ζήτημα της συμμετοχής του στο ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας είναι ανοιχτό.

Γιώργος Πετρόπουλος: Πρόκειται για έναν όνομα που δεν είναι γνωστό ευρέως, ωστόσο, απασχολεί το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Πετρόπουλος κατάγεται από τη Μεσσηνία και είναι ενεργό μέλος της ΑΔΕΔΥ. Το όνομά του είχε συζητηθεί και κατά το παρελθόν χωρίς να υπάρξει θετική έκβαση. Οι πιθανότητες να είναι στο ψηφοδέλτιο δεν είναι πολλές, ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει τίποτα οριστικό.

Η ανανέωση και το «άνοιγμα»

Πέρα από τα πιο πάνω ονόματα στο τραπέζι των συζητήσεων έχουν «πέσει» και άλλα ονόματα. Πρόκειται κυρίως για νέους και νέες σε ηλικία, οι οποίοι με την παρουσία τους θα μπορούσαν να σηματοδοτήσουν την ανανέωση του ψηφοδελτίου και να «χτίσουν» το πολιτικό τους προφίλ για το μέλλον. Η παρουσία ορισμένων εξ αυτών στο ψηφοδέλτιο θα αποφασισθεί την τελευταία στιγμή.

Αρκετά ονόματα έχουν ακουστεί και από πολιτικούς χώρους έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η συγκεκριμένη κουβέντα αφορά πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη, τα οποία ανήκουν στον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και η συμμετοχή τους στο ψηφοδέλτιο θα πιστοποιούσε το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ στις προοδευτικές δυνάμεις. Ωστόσο, οι σχετικές συζητήσεις και προτάσεις που έχουν γίνει μέχρι τώρα δεν έχουν ευοδωθεί.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Αυξάνονται οι ασθενείς στην κλινική covid – Στο «κόκκινο» και πάλι η ΜΕΘ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπό κατάληψη 4 σχολεία στην Καλαμάτα – Τα αιτήματα των μαθητών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρυσομάλλης: Επιβεβαίωση όσων ξέραμε ήδη από 10 Ιανουαρίου για τον δικαστικό χάρτη της Μεσσηνίας – Αιχμές για τα «δια των ενεργειών μου»

Με αφορμή την εισαγωγή στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για το

Χαρίτσης: «Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα»

«Η Νέα Αριστερά είναι ο χώρος που εκφράζει τους αριστερούς, κεντροαριστερούς, προοδευτικούς πολίτες σήμερα», δηλώνει ο Αλέξης Χαρίτσης σε συνέντευξη του στην

Μαντάς για Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας: «Παραμένει ενεργό και πλήρως λειτουργικό, διατηρώντας τη δικαστική και χωρική αρμοδιότητα που κατείχε έως σήμερα»

Πλήρη διατήρηση της δικαστικής ύλης για το Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας, με παράλληλη διατήρηση του συντριπτικά μεγαλύτερου μέρους της χωρικής του αρμοδιότητας, περιλαμβάνει το

ΠΑΣΟΚ: Ανακοίνωσε τους τελευταίους οκτώ υποψήφιους ευρωβουλευτές – Ο Γιάννης Πάζιος ανάμεσα στους «εκλεκτούς»

Ανακοινώθηκαν από το ΠΑΣΟΚ οι τελευταίοι 8 υποψήφιοι του κόμματος για τις ερχόμενες ευρωεκλογές. Ανάμεσα στους «εκλεκτούς» είναι και ο Γιάννης Πάζιος, μέλος της

Δείτε επίσης