Διενέργεια ελέγχων για κορονοϊό στην 120 ΠΕΑ: Το ωράριο λειτουργίας του σταθμού – Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ

Την ανάπτυξη 51 στεγασμένων και κατάλληλων σταθμών δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) σε 36 περιφερειακές ενότητες της χώρας ανακοίνωσε, από σήμερα Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων (ΓΕΕΘΑ).

Μεταξύ των σταθμών δειγαμτληψίας που θα λειτουργήσουν από τις ένοπλες δυνάμεις είναι ένας σταθμός και στην 120 ΠΕΑ στην Καλαμάτα.

Τα σταθερά σημεία δειγματοληψίας για ανίχνευση του κορονοϊού στη Μεσσηνία:

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ:

Ανακοινώνεται ότι από την Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2022 και στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, οι Ένοπλες Δυνάμεις (ΕΔ) συνεχίζουν να συμβάλλουν στην επιδημιολογική επιτήρηση του πληθυσμού, με την ανάπτυξη 51 στεγασμένων και κατάλληλων σταθμών δειγματοληψίας για την διενέργεια ταχέως διαγνωστικού ελέγχου (rapid test) σε 36 Περιφερειακές Ενότητες της Χώρας, διατηρώντας ετοιμότητα ανάπτυξης 53 επιπλέον, εφόσον απαιτηθεί.

Οι σταθμοί δειγματοληψίας θα βρίσκονται πλησίον Στρατιωτικών Μονάδων και Στρατιωτικών Νοσοκομείων και θα στελεχωθούν με Ιατρούς, Νοσηλευτές και προσωπικό Γραμματειακής Υποστήριξης των τριών Κλάδων των ΕΔ, ενώ η Πολιτική Προστασία θα διαθέσει τον απαραίτητο υγειονομικό και τεχνολογικό εξοπλισμό (kit των rapid-test, tablet, μέσα ατομικής προστασίας του προσωπικού).

Η προσέλευση θα είναι δυνατή όλη την εβδομάδα (09:00 – 15:00) πλην Σαββάτου και επισήμων αργιών, σύμφωνα με το πρόγραμμα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ