Παναγιωτόπουλος από το Τελ Αβίβ: H Καλαμάτα παράδειγμα της εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ

/

Κοινός μας στόχος είναι να επεκτείνουμε και να εμβαθύνουμε την αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ που έχει φτάσει τα τελευταία χρόνια σε ένα εξαιρετικά υψηλό επίπεδο, πρωτοφανούς εξέλιξης που μπορεί να αξιολογηθεί με χειροπιαστούς όρους. Αυτό τόνισε, σήμερα, Πέμπτη 20 Ιανουαρίου, από το Ισραήλ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, πριν από τη συνάντηση που είχε στο Τελ – Αβίβ με τον Ισραηλινό ομόλογό του και αναπληρωτή πρωθυπουργό Μπένζαμιν Γκαντζ.

Ο Έλληνας υπουργός υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα και το Ισραήλ διαμόρφωσαν μια στρατηγική σχέση βασισμένη σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και στο κοινό μας όραμα καθώς στοχεύουμε στη δημιουργία ενός σταθερού, ασφαλούς και ευημερούντος περιβάλλοντος στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Αναφερόμενος στους αμυντικούς δεσμούς μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, επισήμανε ότι «έχουν ενισχυθεί ως αποτέλεσμα των τακτικών οργανωμένων ασκήσεων και εκπαίδευσης».

«Είμαστε», προσέθεσε, «αποφασισμένοι να διατηρήσουμε αυτή τη συνεχώς αυξανόμενη δυναμική εμπλουτίζοντας επίσης μια ήδη σημαντική αμυντικο-τεχνική συνεργασία προς αμοιβαίο όφελος των χωρών μας με νέες δραστηριότητες και σημαντικά έργα, όπως το Διεθνούς Εκπαιδευτικού Κέντρου Πτήσεων στην Καλαμάτα μεταξύ άλλων».

Μπ. Γκαντζ: Στρατηγικής φύσης ο δεσμός των δύο χωρών με κοινό συμφέρον και ευρεία αμυντική συνεργασία

Από την πλευρά του, ο Μπ. Γκαντζ, καλωσόρισε τον «φίλο Νίκο», όπως είπε χαρακτηριστικά ενώ υπογράμμισε ότι «ο δεσμός μεταξύ των χωρών μας είναι στρατηγικής φύσης με κοινό συμφέρον και ευρεία αμυντική συνεργασία».

«Οι δεσμοί μας», συνέχισε, «είναι κάτι επιπλέον από τη δημοκρατία του Ισραήλ, η οποία μοιράζεται κοινές αξίες με την αρχαία Δημοκρατία της Ελλάδος».

«Το κράτος του Ισραήλ», υπογράμμισε, «αντιμετωπίζει την Ελλάδα ως έναν ισχυρό περιφερειακό εταίρο. Ως μέλος του ΝΑΤΟ, η Ελλάδα διαδραματίζει ισχυρό ρόλο στη διατήρηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και όχι μόνο. Υπολογίζουμε αμοιβαίως τόσο τις διμερείς αμυντικές σχέσεις μας, όσο και το έργο σε τριμερές επίπεδο, μαζί με τους φίλους μας στην Κύπρο».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νέο σοκ στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας: 4 ακόμα νεκροί από κορονοϊό – 11 θάνατοι τις τελευταίες 4 ημέρες!

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο νοσοκομείο και πάλι Πελέ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ