ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: «Ανοίγει» ο διάλογος για τις προτάσεις Τσίπρα – Η στάση του Χαρίτση οι διαφοροποιήσεις

//

Τη Νομαρχιακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να απασχολήσουν τις επόμενες μέρες οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τη λειτουργία του κόμματος, οι οποίες κατατέθηκαν στο Πολιτικό Συμβούλιο.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Σύμφωνα με ενημέρωση του messiniapress από τον Συντονιστή της Ν.Ε. Μεσσηνίας, Γιώργο Μακρή, το συγκεκριμένο ζήτημα θα τεθεί στο τοπικό όργανο του κόμματος, προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση και επεξεργασία των προτάσεων.

Η συγκεκριμένη διαδικασία θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς από την εξέλιξή της θα διαφανεί αν θα αποτυπωθούν αντιδράσεις στελεχών του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, όπως ήδη έχει συμβεί και σε κεντρικό επίπεδο.

Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση που θα τηρήσει ο βουλευτής Μεσσηνίας και πρωτοκλασάτο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης. Πάντως, όσοι γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι ο κ. Χαρίτσης ανήκει στους «προεδρικούς» του κόμματος και ως εκ τούτου δίνουν ελάχιστες πιθανότητες να μην υποστηρίξει τις προτάσεις Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις Τσίπρα προς το Πολιτικό Συμβούλιο οδηγούν, μεταξύ άλλων, σε εκλογή του προέδρου το κόμματος και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής από τα μέλη του κόμματος και όχι από το συνέδριο, θέτουν πλαφόν στις βουλευτικές θητείες (3), απλοποιούν τις διαδικασίες εγγραφής μελών, ενώ προβλέπουν ποσόστωση 50% – 50% ανδρών – γυναικών στη συγκρότηση ψηφοδελτίων.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άγριος ξυλοδαρμός γυναίκας από τον σύζυγό της μπροστά στο ανήλικο παιδί τους

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Άρη και Λαμία

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ