«Ελπίς»: Σε επιφυλακή ο δήμος Καλαμάτας – Σχέδιο για την αντιμετώπιση χιονοπτώσεων – Θερμαινόμενοι χώροι για τους άστεγους

Ευρεία σύσκεψη για την αντιμετώπιση της επερχόμενης κακοκαιρίας «Ελπίς» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δήμο Καλαμάτας. Στη σύσκεψη συμμετείχε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στη σύσκεψη τέθηκαν ζητήματα που αφορούν τον συντονισμό των εμπλεκόμενων υπηρεσιών και συζητήθηκε το σχέδιο για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και άμεσης διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού με την κωδική ονομασία «Βορέας».

Σε σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε τη σύσκεψη σημειώνεται ότι το προσωπικό δήμου Καλαμάτας έχουν τεθεί σε επιφυλακή, προκειμένου να παρέμβουν, ενώ υπάρχει ανοιχτή επικοινωνία και με Προέδρους Κοινοτήτων στα ορεινά διαμερίσματα.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Επίσης, αναφέρεται ότι σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι και ο δημοτικός στόλος, με προσαρμοσμένες αλατιέρες, ενώ οι ορεινές Κοινότητες έχουν εφοδιαστεί με αλάτι οδικού δικτύου για τοπική χρήση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, ο Δήμος διαθέτει θερμαινόμενους χώρους για αστέγους. Για το λόγο αυτό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη Δημοτική Αστυνομία στο τηλέφωνο 27213 60750 ή να καταφύγουν στο Α’ ΚΑΠΗ, οδός Μπούτση 1, τηλέφωνο 27210 95655.

Τέλος, ο δήμος Καλαμάτας συνιστά στους δημότες να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να προσέχουν τις μετακινήσεις τους σε περιοχές όπου προβλέπονται χιονοπτώσεις και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες αν είναι απολύτως απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο.

Διάβασε και αυτό: Η «Ελπίς» φέρνει πολικό ψύχος: Υπό το μηδέν η θερμοκρασία και στη Μεσσηνία – Η πρόβλεψη του καιρού για τον Νομό

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ