Η «Ελπίς» φέρνει πολικό ψύχος: Υπό το μηδέν η θερμοκρασία και στη Μεσσηνία – Η πρόβλεψη του καιρού μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη

Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στη χώρα μας τις επόμενες τουλάχιστον πέντε ημέρες. Αιτία θα είναι η ανάπτυξη ενός ισχυρού διπόλου ατμοσφαιρικών πιέσεων μεταξύ της Δυτικής και της Ανατολικής Ευρώπης. Οι θερμοκρασίες στην Μεσσηνίας τις επόμενες ημέρες.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Η επέκταση ενός πεδίου υψηλών ατμοσφαιρικών πιέσεων πάνω από την Δυτική Ευρώπη και η παράλληλη πτώση της ατμοσφαιρικής πίεσης πάνω από την Ανατολική Ευρώπη θα έχει ως αποτέλεσμα την επικράτηση βορειοδυτικών ανέμων που θα επιτρέψουν την μεταφορά πολύ ψυχρών και ξηρών αερίων μαζών προς την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ψυχρή εισβολή θα αρχίζει να επηρεάζει τη χώρα μας από σήμερα (21/01) το απόγευμα από τα βόρεια και αναμένεται να επεκταθεί στα νότια έως και το τέλος του Σαββάτου 22/01, καθώς ένα ψυχρό μέτωπο αναμένεται να έχει σαρώσει όλη τη χώρα.

Ο καιρός στη Μεσσηνία

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες αναμένεται να σημειωθούν και στη Μεσσηνία. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr η Μεσσηνία θα επηρεαστεί από τα φαινόμενα κυρίως από το Σάββατο και μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη.

Χαμηλές θερμοκρασίες, που θα φτάσουν και υπό το μηδέν, αναμένονται στις ορεινές, αλλά και στις παραλιακές περιοχές του Νομού, ενώ δεν είναι απίθανο να σημειωθούν και χιονοπτώσεις σε ορισμένες περιοχές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αισθητή θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει σε ορισμένες περιοχές της Μεσσηνίας τους -7 με -8 βαθμούς Κελσίου.

Διάβασε και αυτό: Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας: Συστάσεις για την επερχόμενη κακοκαιρία

Η πρόγνωση του καιρού για την Καλαμάτα μέχρι την Τετάρτη:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΠΑΝΩ