«Πέφτουν» οι υπογραφές μεταξύ περιφέρειας Πελοποννήσου και ΤΕΡΝΑ για την έναρξη λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων

//

Ζήτημα ημερών είναι πλέον η έναρξη λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Υπογράφεται η συμφωνία για την τμηματική λειτουργία του έργου και ανοίγει της πύλες της η δομή στην Αρκαδία (Παλαιόχουνη).

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Την Παρασκευή ή την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται να υπογραφούν τα σχετικά κείμενα που αφορούν την τμηματική έναρξη λειτουργίας του ΣΔΙΤ της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων μεταξύ της περιφέρειας Πελοποννήσου και της ΤΕΡΝΑ.

Η συγκεκριμένη διαδικασία αποτελεί την τελευταία πράξη μιας μακράς πορείας και έρχεται μετά την πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο ενέκρινε τη σχετική διαδικασία.

Όπως δήλωσε στο messiniapress ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, αμέσως μετά την υπογραφή των σχετικών κειμένων θα ξεκινήσει η λειτουργία της δομής στην Αρκαδία (Παλαιόχουνη), στην οποία θα μεταφέρουν τα απορρίμματά δήμων από την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία.

Όσον αφορά στις περιοχές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη διαχείριση των απορριμμάτων τους, αλλά βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες της Λακωνίας και της Μεσσηνίας, για να μεταφέρουν τα απορρίμματά τους στην Παλαιόχουνη θα χρειαστεί σχετική υπουργική απόφαση. Η συγκεκριμένη διαδικασία αναμένεται να «τρέξει» το επόμενο διάστημα και θα αφορά μόνο περιοχές που αντιμετωπίζουν οξύτατο πρόβλημα, όπως ο δήμος Σπάρτης ή ο δήμος Δυτικής Μάνης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δήμοι που θα μεταφέρουν τα σκουπίδια τους στη δομή της κεντρικής διαχείρισης θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα δημοτικά τους τέλη, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στο κόστος που προκύπτει από τη σχετική σύμβαση. Η διαδικασία αυτή θα εξελιχθεί στους περισσότερους δήμους της Πελοποννήσου.

Τέλος, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει σε περιπτώσεις που το κόστος μεταφοράς των απορριμμάτων είναι μεγαλύτερο από αυτό που ορίζεται στη σύμβαση, επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δομές του έργου, τη διαφορά θα την καλύψει ο ιδιώτης μέχρι την ολοκλήρωση όλων των υποδομών.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον υπουργό αγροτικής Ανάπτυξης ο Στάθης Αναστασόπουλος – Επί τάπητος και το ζήτημα της σταφίδας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ανδρουλάκης: Μισή και κατόπιν εορτής η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ