Με πάθος και πίστη για τον τελικό ο Τσιτσιπάς

Η ώρα των ημιτελικών στο απλό των ανδρών του Australian Open πλησιάζει, καθώς την Παρασκευή (28/01) θα γίνει γνωστό το ζευγάρι του μεγάλου τελικού της Κυριακής (30/01).

Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι τεράστιο, καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς (νο4 στον κόσμο) θ΄ αντιμετωπίσει τον Ντανίιλ Μεντβέντεφ (νο2) στην Rod Laver Arena σε ματς που δεν θα ξεκινήσει πριν τις 10:30 (ώρα Ελλάδας).

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Θα είναι ο δεύτερος χρονικά ημιτελικός του τουρνουά της Μελβούρνης, καθώς θα έχει προηγηθεί αυτός ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ (νο5) και στον Ματέο Μπερετίνι (νο7), με τον Έλληνα πρωταθλητή να βρίσκεται σε μία ακόμη μεγάλη πρόκληση στην καριέρα του: την πρόκρισή του για πρώτη φορά στον καταληκτικό αγώνα του Australian Open και δεύτερη σε Grand Slam, μετά από εκείνη στο Roland Garros του 2021.

Η προϊστορία ανάμεσα στον Έλληνα και στον Ρώσο είναι σαφώς υπέρ του δεύτερου, καθώς στις 8 φορές που έχουν συναντηθεί στο παρελθόν ο Μεντβέντεφ μετρά 6 νίκες. Η μία από τις δύο νίκες του Τσιτσιπά και πιο πρόσφατη ήταν η επικράτησή του με 3-0 στον προημιτελικό του περυσινού major του Παρισιού, όπου ο 23χρονος τενίστας ηττήθηκε στον τελικό από τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 3-2 σετ.

Στην φάση των «8» του Australian Open, ο Τσιτσιπάς μετά από μία εξαιρετική εμφάνιση επιβλήθηκε 3-0 του Ιταλού, Γιάνικ Σίνερ, ενώ από την πλευρά του ο Μεντβέντεφ χρειάστηκε μία τρομερή ανατροπή απέναντι στον Φίλιφ Οζέρ-Αλιασίμ για να φτάσει στον ημιτελικό, σε αγώνα που διήρκησε σχεδόν 5 ώρες!

Η «αυλαία» του προγράμματος της ημιτελικής σειράς θ΄ ανοίξει με το σπουδαίο ματς ανάμεσα στον Ράφαελ Ναδάλ και στον Ματέο Μπερετίνι. Στην Rod Laver Arena ο Ισπανός τενίστας θα επιδιώξει να προκριθεί στον τελικό απέναντι στον Ιταλό, που είναι ικανός για όλα και σαφώς έχει μπροστά του μία τεράστια πρόκληση.

Ο αγώνας δεν θα ξεκινήσει πριν τις 05:30 (ώρα Ελλάδας), με τον Ναδάλ να απέχει δύο βήματα από τον 21ο τίτλο Grand Slam της καριέρας του, κάτι που εάν καταφέρει θα γίνει ο πρώτος των πρώτων, καθώς οι Φέντερερ και Τζόκοβιτς έχουν από 20 τίτλους και σεν αγωνίζονται στην Μελβούρνη. 

Ο Ναδάλ συμμετέχει στο πρώτο κορυφαίο τουρνουά μετά τον σοβαρό τραυματισμό που τον κράτησε περίπου 5 μήνες μακριά από τα κορτ και σαφώς μέχρι τώρα έχει κάνει μία μεγάλη υπέρβαση. 

Από την άλλη ο Μπερετίνι πραγματοποιεί μία εξαιρετική πορεία σε major τουρνουά φτάνοντας στον 3ο ημιτελικό της καριέρας του. Θα επιδιώξει την πρόκριση στον 2ο τελικό ενός Grand Slam, με τους δύο τενίστες να έχουν συναντηθεί μόλις μία φορά στο παρελθόν και συγκεκριμένα στο US Open 2019, όπου ο Ισπανός νίκησε με 3-0.

Το πρόγραμμα της Rod Laver Arena θα ανοίξει με τον τελικό των mixed doubles, όπου το τρόπαιο θα διεκδικήσουν, το δίδυμο των Ίβαν Ντόντιγκ/ Κριστίνα Μλαντένοβιτς απέναντι στους Τζέισον Κούμπλερ/Τζέιμι Φούρλις (ο αγώνας είναι προγραμματισμένος να ξεκινήσει στις 3 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Έσπασε» το ευρωπαϊκό αήττητο στο ΣΕΦ

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Διάψευση Νίκα στα περί επικείμενης επίσκεψης του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πελοπόννησο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ