Παρέμβαση Αναστασόπουλου για τη σταφίδα – Πρωτοβουλίες για επιτάχυνση της απορρόφησης

Το ζήτημα της διαδικασίας απορρόφησης των αποθεμάτων σταφίδας έθεσε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξηςα, κατά τη διάρκεια πρόσφατης σύσκεψης με τους αντιπεριφερειάρχες αγροτικών θεμάτων, ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα της περιφέρειας Πελοποννήσου, Στάθης Αναστασόπουλος.

Στην παρέμβασή του κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Αναστασόπουλος έθεσε το θέμα των αποφάσεων για τη σταφιδοπαραγωγή και την εφαρμογή τους, στο οποίο ο υπουργός τόνισε ότι αναλαμβάνονται άμεσα πρωτοβουλίες επιτάχυνσης της διαδικασίας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη σύσκεψη αναλύθηκε διεξοδικά το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης ΠΑΑ 2021-2027, συζητήθηκαν θέματα κτηνοτροφίας και ειδικότερα το νομικό πλαίσιο με το οποίο διευκολύνεται η νομιμοποίηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων, ενώ έγινε αναφορά και στο θέμα εργατών γης για τους οποίους εξετάζεται η αλλαγή του νομικού καθεστώτος ώστε να υπάρχει επάρκεια εργατών όταν και όπου απαιτείται.

Επίσης, έγινε αναφορά και στη δυνατότητα αξιοποίησης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (φωτοβολταικά κλπ.) από τους ΓΟΕΒ προς μείωση του ενεργειακού κόστους, η οποία έγινε αποδεκτή από τον υπουργό.

Τέλος, από πλευράς του υπουργείου ανακοινώθηκε ότι υπεύθυνος να εποπτεύσει τα μεγάλα εγγειοβελτιωτικά έργα για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ορίστηκε ο Γεν. Γραμματέας κ. Παπαγιαννίδης.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι θέσεις του Βασίλη Κοσμόπουλου για το master plan του Λιμανιού της Καλαμάτας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Λουκέτο στο υποκατάστημα της Alpha Bank στη Μεσσήνη – Διαμαρτυρία του δήμου και του εμπορικού κόσμου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ