Καλαμάτα – Ριζόμυλος: Ανακοινώθηκε ο ανάδοχος του οδικού άξονα – Εργοτάξια εντός του 2022 υπόσχεται το Υποδομών

//

Έπειτα από την αξιολόγηση των φακέλων των δεσμευτικών προσφορών, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ανακοίνωσε την Τετάρτη τον προσωρινό ανάδοχο για το οδικό έργο «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Στην σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου σημειώνεται:

Προσωρινός Ανάδοχος του έργου είναι η  Ένωση Προσώπων ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ – ΙΝΤΡΑΚΑΤ. Πλέον, αναμένεται η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών μέχρι το τέλος του έτους.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Σημειώνεται ότι, το έργο περιλαμβάνει:

  • Τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών,
  • Την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ,
  • Την προσαρμογή και βελτίωση 7 χλμ κάθετου οδικού δικτύου,
  • Την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλμ,
  • Την κατασκευή 12 γεφυρών
  • Πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα όπως ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κα.
  • Κατασκευή 15 χλμ. τοπικών οδών πρόσβασης.

Με το οδικό αυτό έργο αναμένεται να αναβαθμιστεί το οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου και ευρύτερα η Δυτική Ελλάδα, ενώ βελτιώνεται σημαντικά και η οδική ασφάλεια.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής ανέφερε ότι: «Ακόμα ένας διαγωνισμός ΣΔΙΤ εξελίχθηκε με ταχύτατους ρυθμούς αποδεικνύοντας ότι η σκληρή δουλειά αποφέρει καρπούς. Στο επίκεντρο της προσπάθειάς μας είναι να προσφέρουμε στους πολίτες δρόμους με υψηλά επίπεδα οδικής ασφάλειας. Το οδικό έργο ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’ θα εξασφαλίσει γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις για κατοίκους και επισκέπτες. Παράλληλα, ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος που θα κατασκευασθεί, θα συμβάλλει αποφασιστικά στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής».

Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, κ. Γιώργος Καραγιάννης δήλωσε: «Λίγες ημέρες μετά το Flyover στη Θεσσαλονίκη, ένα ακόμη σημαντικό οδικό έργο μέσω ΣΔΙΤ στην Πελοπόννησο αυτή τη φορά, το έργο ‘‘Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη’’, προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ, προχωρά στην επόμενη φάση. Πλέον και σ’ αυτό  το έργο έχουμε ανάδοχο. Μέσα στο 2022 θα στηθούν εργοτάξια και θα αρχίσει η κατασκευή του νέου, σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που, πέραν των άλλων, θα ενισχύσει την ανάπτυξη στην Πελοπόννησο και σε όλη τη Δυτική Ελλάδα, θα αναβαθμίσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίσει στους κατοίκους και τους επισκέπτες ταχύτητα και άνεση στις μετακινήσεις».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μείωση των κρουσμάτων στη Μεσσηνία: Από τα 410 την Τρίτη στα 281 την Τετάρτη – 18.825 μολύνσεις στη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Άγριο επεισόδιο μεταξύ Νίκα – Τατούλη στο Περιφερειακό Συμβούλιο: Τους χώρισαν λίγο πριν πιαστούν στα χέρια!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ