Με τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Παναγίας κορυφώθηκε ο εορτασμός της Υπαπαντής [video & φωτογραφίες]

/

Με λαμπρότητα, την παρουσία πλήθους πιστών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, εόρτασε η Καλαμάτα την Πολιούχο της Παναγία Υπαπαντή, στο φερώνυμο πανηγυρίζοντα Μητροπολιτικό Ιερό Ναό.

Στον Όρθρο και την πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα, Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών κ. Θεοκλήτου, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.

Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Μεσσηνίας Ι. Λαμπρόπουλος, Μ. Χρυσομάλλης και Π.
Μαντάς, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθ. Βασιλόπουλος, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων τοπικών φορέων.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κορίνθου, ο οποίος αναφέρθηκε στα μηνύματα της εορτής της Υπαπαντής, τονίζοντας την ανάγκη συνάντησης του ανθρώπου με τον Θεό, ώστε να καταστεί συμμέτοχος της Βασιλείας του. Συνάμα, ευχαρίστησε τον οικείο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο για την τιμητική πρόσκληση συμμετοχής του στον εορτασμό, δηλώνοντας τον θαυμασμό του για το έργο που επιτελείται στην τοπική εκκλησία. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε πάνδημη λιτάνευση της θαυματουργού Εικόνας της Παναγίας σε κεντρικές οδούς της πόλης, όπου υπομονετικά περίμεναν εκατοντάδες πιστών για να λάβουν τη χάρη της Θεομήτορος, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Τιμές απέδωσαν μικτό άγημα του στρατού και της Αεροπορίας, καθώς και Φιλαρμονικές. 

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Διάβασε και αυτό: Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για την Παναγία Υπαπαντή στην Καλαμάτα [φωτογραφίες]

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραυματισμός δύο γυναικών στην Καλαμάτα από την πτώση μεταλλικού στεγάστρου λόγω της κακοκαιρίας

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μείωση του ΕΝΦΙΑ ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ