Ανεξήγητη σιωπή του δήμου Μεσσήνης για τις εξελίξεις που αφορούν τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος

//

Μπορεί χθες το υπουργείο Υποδομών να ανακοίνωσε τον προσωρινό μειοδότη του έργου Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι δεν …συγκίνησε τον δήμο Μεσσήνης, παρότι ο συγκεκριμένος οδικός άξονας θα επηρεάσει δομικά την περιοχή.

Περισσότερες από 24 ώρες έχουν περάσει από τη στιγμή που το υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε τον προσωρινό μειοδότη του έργου που αφορά τον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και ο δήμος Μεσσήνης ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα.

Υπενθυμίζεται ότι επί των εξελίξεων έχουν τοποθετηθεί σχεδόν όλοι (βουλευτές, περιφέρεια Πελοποννήσου, δήμος Καλαμάτας) γεγονός που κάνει τη σιωπή του δήμου Μεσσήνης ακόμα πιο …εκκωφαντική.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Η σιωπή του δήμου Μεσσήνης προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, καθώς δεν αφορά μόνο ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στην περιοχή, αλλά για ένα έργο που συζητιέται πολλά χρόνια στην τοπική κοινωνία και έχει απασχολήσει έντονα τις προηγούμενες δημοτικές αρχές και τα προηγούμενα Δημοτικά Συμβούλια.

Η αφωνία του δήμου Μεσσήνης δεν έχει αιτιολογηθεί. Πάντως είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται για αμέλεια, καθώς η δημοτική αρχή γνωρίζει από πρώτο χέρι τις εξελίξεις, ενώ δεν μας έχει συνηθίσει να μένει σιωπηλή απέναντι σε ζητήματα που σχετίζονται με έργα της περιοχής, δεδομένου ότι έχει εκδώσει ανακοινώσεις για έργα πολύ μικρότερης σημασίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Εκείνο, πλέον, που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν η αφωνία του δήμου Μεσσήνης άπτεται πολιτικών ζητημάτων, αν σχετίζεται με την ανάγκη να κρατηθούν ισορροπίες στην περιοχή, αν σχετίζεται με τη σύγκρουση συμφερόντων και επιθυμιών κατοίκων της περιοχής και, κυρίως, αν αυτή η σιωπή σημαίνει κάτι για τη στάση που θα τηρήσει ο δήμος για το έργο στο μέλλον.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μίτινγκ κλειστού στην Οστράβα: Εντυπωσίασε ο Τεντόγλου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονoϊός: Νέα όπλα αποκτά η Ελλάδα – Τι είναι το εμβόλιο της Sanofi που αναμένεται τον Απρίλιο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Το ΣτΕ απέρριψε 4 αιτήσεις κατά της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Μεσσηνίας – «Διαχρονική προσήλωση της Περιφέρειας Πελοποννήσου στις αρχές της νομιμότητας» δηλώνει ο Νίκας

Απορριπτικές ήταν οι αποφάσεις του ΣτΕ, σχετικά με 4 αιτήσεις κατά των περιβαλλοντικών όρων της Σύμπραξης

Χωρίς προβλήματα από τις χιονοπτώσεις στα ορεινά της Καλαμάτας – Συστάσεις για τον παγετό από το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν οι χιονοπτώσεις που εκδηλώθηκαν σε ορεινές περιοχές του δήμου Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, σε