Από το κακό στο χειρότερο η Μεσσηνία: 1.325 κρούσματα τις πρώτες 4 μέρες του Φεβρουαρίου – 30 εισαγωγές στο Νοσοκομείο και 5 θάνατοι

//

Προβληματισμό προκαλεί ο υψηλός αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων στη Μεσσηνία. Σε χειρότερο μήνα από τον Ιανουάριο, όπου καταγράφηκε έκρηξη μολύνσεων στον Νομό, τείνει να εξελιχθεί ο Φεβρουάριος. Επιμένουν σε υψηλά επίπεδα και οι σκληροί δείκτες που σχετίζονται με το Νοσοκομείο της Καλαμάτας. Αναλυτικά στοιχεία.

Αλλεπάλληλα σοκ προκαλούν στη Μεσσηνία οι ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ για τα ημερήσια κρούσματα.

Πλέον, μετά και τα στοιχεία της Παρασκευής όπου στον Νομό καταγράφηκαν 314 μολύνσεις, στη Μεσσηνία τα κρούσματα τις πρώτες 4 μέρες του Φεβρουαρίου όχι μόνο ξεπέρασαν τα 1.000, αλλά έφτασαν τα 1.325.

Σημειώνεται ότι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του Ιανουαρίου, του χειρότερου μήνα για τη Μεσσηνία από την αρχή της πανδημίας, είχαν καταγραφεί λιγότερες μολύνσεις (1.304).

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Αξίζει να αναφερθεί ότι σε επίπεδο χώρας τα στοιχεία είναι αντιστρόφως ανάλογα. Συγκεκριμένα ο μέσος όρος κρουσμάτων το πρώτο τετραήμερο του Φεβρουαρίου είναι 19.858 ανά ημέρα, ενώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του Ιανουαρίου ήταν 33.503 ανά ημέρα.

Προκύπτει δηλαδή ότι ενώ στη χώρα τα κρούσματα τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, σε σχέση με τις πρώτες μέρες του Ιανουαρίου, έχουν μειωθεί, στη Μεσσηνία έχουν αυξηθεί.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η εικόνα στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας

Απογοητευτικά είναι και τα στοιχεία που αφορούν το Νοσοκομείο της Καλαμάτας στο ξεκίνημα του Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, τις πρώτες 4 ημέρες του Φεβρουαρίου έχουν γίνει 30 νέες εισαγωγές, ενώ έχουν καταγραφεί 5 θάνατοι. Το αντίστοιχο διάστημα του Ιανουαρίου είχαν καταγραφεί 33 εισαγωγές και 4 θάνατοι.

Σημειώνεται ότι το πρώτο τετραήμερο του Φεβρουαρίου στο Νοσοκομείο έχουν αξιολογηθεί 107 κρούσματα, ενώ το ίδιο διάστημα του Ιανουαρίου είχαν αξιολογηθεί 125.

Διάβασε και αυτό: 53 ασθενείς με κορονοϊό στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – 7 νέες εισαγωγές το τελευταίο 24ωρο

Διάβασε και αυτό: 18.640 κρούσματα και 88 νέοι θάνατοι στη χώρα – Οι μολύνσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

18.640 κρούσματα και 88 νέοι θάνατοι στη χώρα – Οι μολύνσεις ανά Περιφερειακή Ενότητα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μαντάς σε Κεραμέως για ειδικά σχολεία, επαναφορά 6-θέσιων και νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ