Περιφέρεια: Η στρατηγική Νίκα και Τατούλη ενόψει εκλογών, ο «φόβος» μιας νέας υποψηφιότητας και ο ρόλος των κομμάτων

//

Οι Παναγιώτης Νίκας και Πέτρος Τατούλης μπορεί να κουβαλάνε σημαντική εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και στην πολιτική, αλλά ταυτόχρονα είναι αναγκασμένοι να σηκώσουν και το βάρος της φθοράς που νομοτελειακά ακολουθεί τα πολιτικά πρόσωπα με μακρά πολιτική διαδρομή.

Οι δύο άνδρες γνωρίζουν ότι, για να αποτελέσει η επόμενη εκλογική μάχη μια υπόθεση μόνο για τους δυο τους, θα πρέπει περιορίσουν τον ζωτικό χώρο ανάπτυξης μιας τρίτης υποψηφιότητας, η οποία θα αλλάξει τους συσχετισμούς και τις ισορροπίες.

Στο πλαίσιο αυτό πρώτο μέλημα των δύο ανδρών είναι να περιχαρακώσουν τις υπάρχουσες δυνάμεις τους, μέσω της στρατηγικής της έντασης. Η εκτός ορίων μεταξύ τους αντιπαράθεση εξυπηρετεί την ανάγκη συσπείρωσης και όχι μόνο δεν είναι τυχαία, αλλά αποτελεί συνειδητή επιλογή. Μάλιστα, η στρατηγική της έντασης το επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να γίνει ακόμα πιο έντονη, καθώς η πόλωση τη δεδομένη χρονική στιγμή εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και των δύο.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Η στρατηγική των δύο ανδρών, ωστόσο, δεν εξαντλείται στην άνευ ορίων μεταξύ τους σύγκρουση, αλλά θα επεκταθεί και στην προσπάθεια ανανέωσης των παρατάξεών τους, κάτι που θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα από τις συμμαχίες τους. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά δε οι δύο άνδρες ήδη έχουν έχουν εστιάσει και έχουν προσεγγίσει πρόσωπα τα οποία μπορούν να σηματοδοτήσουν την ανανέωση των παρατάξεών τους.

Η στάση των κομμάτων

Σημαντικό ρόλο για το μέλλον Νίκα – Τατούλη θα παίξει και η στάση των κομμάτων.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Η Νέα Δημοκρατία φαίνεται ότι στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές θα προτάξει το αφήγημα της ανανέωσης, ωστόσο, αυτό δεν είναι αρκετό για να βγάλει εκτός κάδρου τον Παναγιώτη Νίκα, καθώς πρόκειται για εν ενεργεία περιφερειάρχη, αλλά και έναν πολιτικό ο οποίος διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με την ηγεσία του κόμματος.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως συμβαίνει πάντα στα ζητήματα της αυτοδιοίκησης, δεν φαίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη στρατηγική. Το μόνο βέβαιο για την περιφέρεια Πελοποννήσου είναι ότι δεν πρόκειται να είναι εκ νέου υποψήφιος ο κ. Δέδες, αλλά και ότι πλέον στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν ότι οι συσχετισμοί δυνάμεων στην Πελοπόννησο δεν τους επιτρέπει να προχωρήσουν με μια αυστηρά κομματική υποψηφιότητα.

Κρίσιμο ρόλο στις εξελίξεις θα διαδραματίσουν οι επιλογές του Κινήματος Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ, το οποίο δείχνει σημάδια σημαντικής ανόδου και διαθέτει παραδοσιακά ισχυρές δυνάμεις στην αυτοδιοίκηση. Το βέβαιο αυτή τη στιγμή είναι ότι το ΚΙΝΑΛ δεν θα συνεχίσει με την υποψηφιότητα του κ. Μπουντρούκα, ο οποίος έχει χάσει κάθε έρεισμα στο εσωτερικό του Κινήματος και έχει δείξει ότι δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της θέσης. Αυτό που μένει να απαντηθεί είναι αν το ΚΙΝΑΛ θα επιχειρήσει να μετρήσει τις δυνάμεις του στην Πελοπόννησο με μια ξεκάθαρα αυτόνομη υποψηφιότητα και πως θα απαντήσει στην πρόκληση ότι αρκετά στελέχη του παραμένουν στο πλευρό του Πέτρου Τατούλη.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Θετικός στον κορονοϊό ο δήμαρχος Μεσσήνης – Είναι πλήρως εμβολιασμένος και δεν εμφανίζει συμπτώματα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η Ισπανία καταργεί τη μάσκα στους εξωτερικούς χώρους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ