ΤΕΡΝΑ: Στις 6 Ιουλίου τα πρώτα σκουπίδια στην Οιχαλία – Αναλυτικά ο προγραμματισμός λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων

7 Φεβρουαρίου 2022

Τον ερχόμενο Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Οιχαλία, στο πλαίσιο της μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Τον Σεπτέμβριο του 2023 σε πλήρη λειτουργία η Μονάδα της Μεσσηνίας. Ο Προγραμματισμός της ΤΕΡΝΑ για τη λειτουργία των υποδομών σε Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία και Αργολίδα.

Τον Σεπτέμβριου του 2023 έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει η τελευταία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ο τελευταίος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολείμματος (ΧΥΤΥ), στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αναδόχου του έργου (ΤΕΡΝΑ), προβλέπεται:

  • Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της πρώτης Διαχειριστικής Ενότητας (Αρκαδία – Παλαιόχουνη) θα διαθέτει υπηρεσίες Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΣΔΑ) την 1η Φεβρουαρίου του 2023.
  • Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της δεύτερης Διαχειριστικής Ενότητας (Μεσσηνία – Οιχαλία) θα διαθέτει υπηρεσίες Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΣΔΑ) στις 6 Σεπτεμβρίου του 2023.
  • Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της τρίτης Διαχειριστικής Ενότητας (Λακωνία – Σκάλα) θα διαθέτει υπηρεσίες Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΣΔΑ) στις 12 Αυγούστου του 2023.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Όσον αφορά στην προσωρινή- μεταβατική λειτουργία του έργου αυτή αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα απορρίμματα στην Παλαιόχουνη. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΤΕΡΝΑ, η προγραμματισμένη ημερομηνία διαθεσιμότητας των υπηρεσιών μεταβατικής διαχείρισης είναι η 20η Μαρτίου του 2022.

Η μεταβατική διαχείριση στη Μεσσηνία αναμένεται να ξεκινήσεις στις 6 Ιουλίου, ενώ η μεταβατική διαχείριση στη Λακωνία στις 11 Ιουνίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Άργους αναμένεται να ξεκινήσει μεταβατικά στις 20 Μαρτίου και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κεντρικής διαχείρισης τη 1η Φεβρουαρίου του 2023, ενώ ο ΣΜΑ Κορινθίας αναμένεται να ξεκινήσει μεταβατικά στις 25 Αυγούστου του τρέχοντος έτους και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κεντρικής διαχείρισης την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καιρός: Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας στην Καλαμάτα την Τρίτη – Αναλυτικά η πρόβλεψη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα «πυροδάνεια» του 2007 και οι δήθεν πυρόπληκτοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης