ΤΕΡΝΑ: Στις 6 Ιουλίου τα πρώτα σκουπίδια στην Οιχαλία – Αναλυτικά ο προγραμματισμός λειτουργίας της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων

//

Τον ερχόμενο Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Οιχαλία, στο πλαίσιο της μεταβατικής διαχείρισης των απορριμμάτων. Τον Σεπτέμβριο του 2023 σε πλήρη λειτουργία η Μονάδα της Μεσσηνίας. Ο Προγραμματισμός της ΤΕΡΝΑ για τη λειτουργία των υποδομών σε Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία και Αργολίδα.

Τον Σεπτέμβριου του 2023 έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει η τελευταία Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) και ο τελευταίος Χώρος Υγειονομικής Ταφής Υπολείμματος (ΧΥΤΥ), στο πλαίσιο της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων (ΣΔΙΤ ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του αναδόχου του έργου (ΤΕΡΝΑ), προβλέπεται:

  • Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της πρώτης Διαχειριστικής Ενότητας (Αρκαδία – Παλαιόχουνη) θα διαθέτει υπηρεσίες Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΣΔΑ) την 1η Φεβρουαρίου του 2023.
  • Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της δεύτερης Διαχειριστικής Ενότητας (Μεσσηνία – Οιχαλία) θα διαθέτει υπηρεσίες Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΣΔΑ) στις 6 Σεπτεμβρίου του 2023.
  • Η ΜΕΑ και ο ΧΥΤΥ της τρίτης Διαχειριστικής Ενότητας (Λακωνία – Σκάλα) θα διαθέτει υπηρεσίες Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Αποβλήτων (ΟΣΔΑ) στις 12 Αυγούστου του 2023.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Όσον αφορά στην προσωρινή- μεταβατική λειτουργία του έργου αυτή αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη εβδομάδα, καθώς αναμένεται να φτάσουν τα πρώτα απορρίμματα στην Παλαιόχουνη. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΤΕΡΝΑ, η προγραμματισμένη ημερομηνία διαθεσιμότητας των υπηρεσιών μεταβατικής διαχείρισης είναι η 20η Μαρτίου του 2022.

Η μεταβατική διαχείριση στη Μεσσηνία αναμένεται να ξεκινήσεις στις 6 Ιουλίου, ενώ η μεταβατική διαχείριση στη Λακωνία στις 11 Ιουνίου.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) του Άργους αναμένεται να ξεκινήσει μεταβατικά στις 20 Μαρτίου και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κεντρικής διαχείρισης τη 1η Φεβρουαρίου του 2023, ενώ ο ΣΜΑ Κορινθίας αναμένεται να ξεκινήσει μεταβατικά στις 25 Αυγούστου του τρέχοντος έτους και στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης κεντρικής διαχείρισης την 1η Φεβρουαρίου του 2023.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Καιρός: Άνεμοι μέχρι 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας στην Καλαμάτα την Τρίτη – Αναλυτικά η πρόβλεψη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα «πυροδάνεια» του 2007 και οι δήθεν πυρόπληκτοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ