Δυτική Μάνη: Καταγγελίες για ταλαιπωρία των πολιτών σε σχέση με τη διενέργεια radip τεστ

/

Μεγάλα εμπόδια, ταλαιπωρία και εμπαιγμό αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι και οι γονείς των χωριών της Δυτικής Μάνης με την κατάσταση που επικρατεί Κέντρο Υγείας της περιοχής, σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΠΑΜΕ Μεσσηνίας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Συγκεκριμένα, στο δελτίο τύπου σημειώνεται:

Οι καταγγελίες φθάνουν κάθε μέρα στα συνδικάτα μας, από εργαζόμενους που χρειάζονται να κάνουν  rapid test για να πάνε στο χώρο εργασίας τους, αλλά και από γονείς που καλούνται να κάνουν στα παιδιά τους συχνά test λόγω της έξαρσης κρουσμάτων στα σχολεία της περιοχής.

Συγκεκριμένα, το ωράριο διενέργειας rapid test στο Κέντρο Υγείας είναι Δευτέρα με Παρασκευή 09.00-13.00, μέρες και ώρες δηλαδή που και οι εργαζόμενοι πρέπει να βρίσκονται στη δουλειά τους και τα παιδιά στο σχολείο τους. Παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις του κόσμου για διεύρυνση του ωραρίου, η απάντηση από το ίδιο το Κ.Υ. είναι ότι κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο αφού δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό. Το αποτέλεσμα βέβαια είναι οι εργαζόμενοι και οι γονείς συχνά να καταφεύγουν σε ιδιωτικό μικροβιολογικό ή σε φαρμακείο για να εξυπηρετηθούν πληρώνοντας από την τσέπη τους το κόστος των test.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Το συγκεκριμένο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στην ήδη πολύ επιβαρυμένη κατάσταση στο Κ.Υ. αφού το προσωπικό όχι μόνο δεν φτάνει για την διενέργεια των rapid test αλλά συνολικά για να μπορούν να ικανοποιούνται οι ανάγκες της περιοχής για ιατρική περίθαλψη. Την ίδια στιγμή, το ένα και μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει στην περιοχή είναι τόσο παλιό, που ανά πάσα στιγμή μπορεί να χαλάσει ενώ δεν διαθέτει βέβαια ούτε και τον απαραίτητο, σύγχρονο εξοπλισμό. Την σοβαρότητα και τραγικότητα της κατάστασης αναδεικνύει και το τελευταίο περιστατικό με την διακοπή ρεύματος λόγω κακοκαιρίας, κατά της οποία χάλασε η γεννήτρια του Κ.Υ. με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν να αχρηστευθούν  δεκάδες δόσεις του εμβολίου για τον κορωνοιό.

Η αγανάκτηση του κόσμου είναι φυσικά πέρα για πέρα δικαιολογημένη!

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Να διευρυνθεί άμεσα τις καθημερινές το ωράριο διενέργειας rapid test στο Κ.Υ. τουλάχιστον μέχρι τις 18.00, προκειμένου να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι και επιπλέον να μπορούν να γίνονται test κατόπιν συνεννόησης και το Σαββατοκύριακο.
  • Να υπάρχουν περισσότερες κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, με διευρυμένο ωράριο σε όλα τα χωριά αφού αυτήν τη στιγμή έρχονται μόνο μια φορά την εβδομάδα, μόνο στην Καρδαμύλη, τις ίδιες ώρες με το Κ.Υ. με αποτέλεσμα και πάλι να μην εξυπηρετούνται οι εργαζόμενοι, γονείς και μαθητές.
  • Να στελεχωθεί άμεσα με επαρκές προσωπικό το Κ.Υ. για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες της περιοχής.
  • Νέο, σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο ασθενοφόρο.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τα «πυροδάνεια» του 2007 και οι δήθεν πυρόπληκτοι

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Δωρεάν rapid τεστ την Τετάρτη στη Χώρα και στη Μεταμόρφωση

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ προκαλούν οι εικόνες από την διάσωση δεκάδων μεταναστών ανοιχτά της Πύλου: Η ξύλινη βάρκα στο σκοτάδι και οι σκληρές συνθήκες για τα περίπου 30 μικρά παιδιά

Στο λιμάνι της Καλαμάτας έφτασαν δεκάδες μετανάστες οι οποίοι περισυνελέγησαν από φορτηγό πλοίο και ένα δεξαμενόπλοιο