Πλήρωση 1.468 θέσεων στην αυτοδιοίκηση μέσω ΑΣΕΠ – Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις

/

Εως μεθαύριο, Πέμπτη, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους οι υποψήφιοι για την πλήρωση 1.468 θέσεων μόνιμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Από το σύνολο των θέσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών (έπειτα από σχετικά αιτήματα των δήμων) οι 1.123 αφορούν υποψηφίους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι 304 τεχνολογικής και μόνο 39 θέσεις αφορούν υποψηφίους δευτεροβάθμιας και 2 υποχρεωτικής.

Σημειώνεται ότι ο υπ. Εσωτερικών Μ. Βορίδης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ τον προηγούμενο Οκτώβριο είχε δεσμευθεί ότι έως τον Μάρτιο 2022 «οι νέοι υπάλληλοι θα έχουν κάτσει στις θέσεις τους».

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Πηγές της αυτοδιοίκησης όμως τονίζουν ότι «αν έχουμε τους νέους υπαλλήλους έως τον Μάιο, θα είναι έτσι και αλλιώς ένας άθλος για τα δεδομένα λειτουργίας του ΑΣΕΠ».

Οι δήμοι δεν έχουν προσλάβει νέο προσωπικό από το 2019 με βάση συγκεκριμένα αιτήματα, αλλά μέσω της λεγόμενης 3Κ της προκήρυξης του ΑΣΕΠ του 2020, που αφορούσε σε μεγάλο βαθμό παλαιούς συμβασιούχους, προσέλαβαν εργατικό κυρίως προσωπικό.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ενωσης Ελλάδος (ΚΕΔΕ) Δημήτρη Παπαστεργίου, «οι δήμοι χρειάζονται κυρίως επιστημονικό προσωπικό», καθώς σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να ενταχθούν σε προγράμματα και να εκτελέσουν έργα για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμοι πόροι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με την προκήρυξη αναζητούνται πολιτικοί μηχανικοί και μηχανικοί περιβάλλοντος, ιατροί, κτηνίατροι, γεωπόνοι. Πολλές από τις θέσεις βρίσκονται στα νησιά, ενώ προβλέπεται μεγαλύτερη μοριοδότηση λόγω εντοπιότητας.

Την ίδια στιγμή, από τις αρχές του έτους έως και τον Μάιο έχει ανοίξει ο νέος κύκλος κινητικότητας για τους δημοσίους υπαλλήλους και τους υπαλλήλους των ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού. Ο πρώτος κύκλος κινητικότητας για το έτος 2022 σηματοδοτεί την έναρξη εφαρμογής του ετήσιου κύκλου στελέχωσης για το τρέχον έτος. Ο δεύτερος κύκλος αναμένεται –σύμφωνα με τον σχεδιασμό– να πραγματοποιηθεί από τον Οκτώβριο έως και τον Δεκέμβριο, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αντιμετωπιστούν κενά που δεν καλύφθηκαν μέσω των προσλήψεων.  

Πηγή:kathimerini.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χειροπέδες σε μητέρα που δεν έστελνε το παιδί της στο σχολείο λόγω κορoνοϊού

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: Έρευνα δείχνει αντισώματα στο 99% των κρουσμάτων ακόμη και 20 μήνες μετά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου στην Πελοπόννησο: Με τις ευλογίες Νίκα υποψήφιος δήμαρχος Άργους – Μυκηνών ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου απέναντι στον Δημήτρη Καμπόσο

Την υποψηφιότητά του για δήμαρχος στον δήμο Άργους – Μυκηνών ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου

Απάντηση υπουργείου Εσωτερικών στην απόφαση του ΣτΕ για αντισυνταγματικότητα διατάξεων που αφορούν τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Διευκρινίσεις σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικές διατάξεις