Στο υπουργείο Υποδομών για την παράκαμψη της Πύλου ο Καφαντάρης – Ζητά έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου

Συνάντηση με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Υποδομών, Γιάννη Καρνέση, είχε ο πρώην δήμαρχος και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Πύλου – Νέστορος, Δημήτρη Καφαντάρης.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Ο κ. Καφαντάρης έθεσε στον κ. Καρνέση το ζήτημα της παράκαμψης της Πύλου, έργο το οποίο δεν έχει συμπεριληφθεί στον οδικό άξονα Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, το οποίο βαίνει προς υλοποίηση.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο κ. Καφαντάρης, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση, θα ζητήσει την έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση, με την οποία ο δήμος Πύλου – Νέστορος θα διεκδικήσει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Καφαντάρης σημειώνει:

Σημαντική είδηση για την Μεσσηνία και ιδιαίτερα για τον Δήμο μας Πύλου Νέστορος αποτελεί η ανακοίνωση για τον προσωρινό ανάδοχο ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ του οδικού έργου «Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη», προϋπολογισμού 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Στα πλαίσια την θετικής αυτής εξέλιξης και με αφορμή τα ζητήματα τα οποία προκύπτουν συναντήθηκα σήμερα με τον Γιαννη Καρνέση, Γενικό Διευθυντή Συγκοινωνιακών Υποδομων του Υπουργείου Υποδομών, για να συζητήσω μαζί του το μείζον θέμα που έχει προκύψει στον Δήμο μας με την παράκαμψη της Πυλου η οποία δεν έχει συμπεριληφθεί στο έργο που θα κατασκευαστεί (Καλαμάτα – Μεθώνη).

Η μη υλοποίηση του έργου της παράκαμψης θα επιφέρει πολλά προβλήματα στην πόλη της Πύλου και στην ευρύτερη περιοχή .

Μετέφερα, λοιπόν, στον κύριο Καρνέση, την έκπληξη και τη δυσφορία μας για το ότι δεν έχει συμπεριληφθεί η παράκαμψη στο υπό υλοποίηση έργο και φυσικά την φωνή αγωνίας, που εκφράζουν οι συμπολίτες μου γι’ αυτή την αρνητική εξέλιξη, για ένα έργο το οποίου οι περιβαλλοντικοί του όροι έχουν υπογραφεί το 2013 και είναι σε ισχύ μέχρι το 2023 .

Ο κύριος Καρνέσης, αντιλαμβανόμενος το τεράστιο πρόβλημα που θα δημιουργηθεί στον αστικό ιστό της Πύλου, μη έχοντας άλλη διέξοδο για την Μεθωνη κλπ , και αφού με ενημέρωσε ότι υπάρχει η οριζοντιογραφία του έργου, μου μετέφερε την άποψη ότι θα πρέπει το υπουργείο να ολοκληρώσει τις μελέτες που χρειάζονται έτσι ώστε στη συνέχεια να βρεθούν οι χρηματοδοτικοί πόροι της υλοποίησής του.

Μετά από αυτή την ενημέρωση την οποία είχαμε σήμερα, θα ζητήσουμε ως Δημοτική Παράταξη, με επιστολή που θα καταθέσουμε στην Δήμο, την άμεση σύγκλιση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, ώστε με απόφασή του να ζητήσει από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών την εκπόνηση των απαραίτητων μελετών, ώστε το έργο της Παράκαμψης της Πύλου να μπορέσει να υλοποιηθεί.

Η προσπάθεια πάρα πολλών χρόνων δικαιώνεται πολλές φορές και κόντρα στο ρεύμα.

Όλοι γράφουμε την δική μας ιστορία σε ένα τόσο μεγάλο έργο, έργο προοπτικής και ανάπτυξης για έναν τόπο και για μία κοινωνία γιατί όταν υπάρχει θέληση και πίστη όλα γίνονται.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εάν δεν υπήρχε η έγκριση το 2013 της ΜΠΕ του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη, δεν θα υπήρχε σήμερα έργο.

Ενώνουμε δυνάμεις για την επίτευξη του στόχου. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στο κόκκινο η Μεσσηνία με 401 κρούσματα το τελευταίο 24ωρο – 22.889 μολύνσεις και 108 θάνατοι στη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Σοκάρει η ομολογία για τη δολοφονία του Έλληνα δημοσιογράφου στην Αίγυπτο

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σφοδρή επίθεση Μάκαρη στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ- «Σε συνεννόηση Πτωχός και Κουτσούλης»

Σφοδρή επίθεση εναντίον του συνδυασμού που στήριξε το ΠΑΣΟΚ στις περιφερειακές εκλογές και προσωπικά του επικεφαλής του, Δημήτρη Κουτσούλη, εξαπολύει με ανακοίνωσή

Το σχέδιο για την ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Καλαμάτα: Εγκαταστάσεις στο Ανατολικό Κέντρο για 200 φοιτητές – Συνεργασία με κολέγιο των ΗΠΑ και υποσχέσεις για οικονομικά οφέλη [αναλυτικά η πρόταση]

Στη δημοσιότητα δόθηκε η πρόταση της ΤΕΜΕΣ προς τον δήμο Καλαμάτας, σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικής Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και

Δήμος Καλαμάτας: Προχωράει η κατασκευή του αγωγού ύδρευσης – Oλοκληρώθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων οι απαιτούμενες εργασίες μετά τον εντοπισμό ευρημάτων

Επανεκκίνησαν, δίχως προβλήματα, οι εργασίες κατασκευής του νέου αγωγού ύδρευσης Φ800, από τις Πηγές Πηδήματος στην Καλαμάτα, στην περιοχή της Άνθειας. Σύμφωνα

Ευρείες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Καλαμάτα για την υλοποίηση 4 έργων – Αναλυτικά οι αλλαγές για οχήματα και αστικά λεωφορεία

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε μια σειρά από οδούς της Καλαμάτας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν 4 διαφορετικά έργα προχωράει ο δήμος Καλαμάτας. Συγκεκριμένα, στο

Δήμος Πύλου – Νέστορος: Ο Ηλίας Κανάκης καταγγέλλει έλλειμμα και ζητά παρέμβαση του Εισαγγελέα – Απόφαση Καρβέλα για «ειδικό έλεγχο των εσόδων του δήμου»

Σοβαρά ερωτήματα εγείρουν όσα έχουν ακολουθήσει την πρόσφατη ανεξαρτητοποίηση του Ηλία Κανάκη από την παράταξη του δημάρχου Πύλου – Νέστορος, Παναγιώτη Καρβέλα.

Δείτε επίσης