«Λίφτινγκ» στο κέντρο της Καλαμάτας: Οι οδοί που θα γίνουν αναπλάσεις – Οι παρεμβάσεις και οι ενστάσεις

//

Ένα φιλόδοξο πρόγραμμα αναπλάσεων, σε 19 οδούς του κεντρικού ιστού της της Καλαμάτας εκκινεί με την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου και της Αναπτυξιακής Μεσσηνίας, για την εκπόνηση σχετικών μελετών.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Η υπογραφή της Προγραμματικής, προϋπολογισμού περίπου 200.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη και αφορά την εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση αναπλάσεων σε οδούς του κεντρικού αστικού πυρήνα της Καλαμάτας, σε επιφάνεια που συνολικά φτάνει τα 38.000 τ.μ. 

O δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος (κέντρο), ο πρόεδρο της «Αναπτυξιακής Μεσσηνίας Α.Ε.Α. ΟΤΑ», Αναστάσιος Σαρδέλης (αριστερά) και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου και πολιτικός μηχανικός, Βασίλης Κουτραφούρης, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Ολοκληρωμένη Παρέμβαση Αστικών Αναπλάσεων και Αναβάθμισης του Κεντρικού τομέα Καλαμάτας»

Οι μελέτες θα παραδοθούν σε 3 μήνες και με βάση αυτές στη συνέχεια ο δήμος Καλαμάτας θα διεκδικήσει χρηματοδοτικά εργαλεία, προκειμένου να υλοποιηθούν τα συγκεκριμένα έργα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Συγκριμένα, οι οδοί στις οποίες θα πραγματοποιηθούν αναπλάσεις είναι:

Ενδεικτικός χάρτης των παρεμβάσεων στο κέντρο της Καλαμάτας (με ροζ χρώμα οι οδοί που προβλέπεται να γίνουν αναπλάσεις)

Τα έργα που θα επικεντρωθούν οι μελέτες αφορούν:

  • τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων
  • τη δημιουργία χώρων στάθμευσης
  • τη δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμου
  • την αντικατάσταση των υλικών δαπεδόστρωσης και κρασπέδων
  • την προσθήκη φυτεύσεων (χαμηλού πρασίνου ή δενδροστοιχιών)
  • την εγκατάσταση οδοφωτισμού και αστικού εξοπλισμού
  • την ανανέωση της αστικής επίπλωσης με τοποθέτηση καθιστικών σημείων
  • τη δημιουργία ραμπών για ευκολότερη και ασφαλέστερη κίνηση των πεζών

Οι ενστάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ζήτημα της Προγραμματικής είχε συζητηθεί στα τέλη του προηγούμενου έτους στην Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καλαμάτας, όπου οι επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης είχαν εκφράσει ενστάσεις.

Τόσο ο Βασίλης Κοσμόπουλος όσο και ο Βασίλης Τζαμουράνης είχαν θέσει ζητήματα που σχετίζονται με το κυκλοφοριακό, τις θέσεις στάθμευσης, καθώς σε πολλές περιπτώσεις προβλέπεται μείωσή τους. Επίσης είχαν θέσει ζητήματα σχετικά με την ελεγχόμενη στάθμευση και αν θα επεκταθεί το μέτρο στους υπό ανάπλαση δρόμους.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάτρα: Εισαγγελική έρευνα για τον θάνατο 3 κοριτσιών σε διάστημα τριών ετών στην ίδια οικογένεια

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπόθεση δολοφονίας Άλκη: Τι είπαν οι δύο που απολογήθηκαν σήμερα και κρίθηκαν προφυλακιστέοι

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο