Στους «4» του Κυπέλλου με δεύτερη νίκη ο Παναθηναϊκός

9 Φεβρουαρίου 2022

Ο Παναθηναϊκός «σφράγισε» και τυπικά την πρόκρισή του στα ημιτελικά του εφετινού Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, καθώς νίκησε ξανά την Αναγέννηση Καρδίτσας, αυτή τη φορά στο δημοτικό στάδιο της θεσσαλικής πόλης με 1-0, και με συνολικό σκορ 5-0 πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» για τους «4», όπου θα αντιμετωπίσει σε διπλά ματς τη Λαμία. Ο Παλάσιος σημείωσε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, επιστροφή σε δράση για τον Δημήτρη Κουρμπέλη έπειτα από 14 μήνες απουσίας από τους αγώνες των «πράσινων».

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή του, σε ένα εκτεταμένο ροτέισον απ’ την πλευρά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ στο 10΄, όταν από την μπαλιά του Χατζηγιοβάνη, ο Γκατσίνοβιτς βγήκε στην πλάτη της άμυνας και σούταρε με τη μία από πολύ πλάγια θέση, με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Στο 14΄ από εξαιρετική κάθετη πάσα του Αγιούμπ, ο Βιτάλ σούταρε στο δεύτερο σκάσιμο της μπάλας, όμως η προσπάθειά του αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι του Γκέκα κι απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς.

Επτά λεπτά αργότερα, η Αναγέννηση είχε την πρώτη, πολύ καλή τελική προσπάθειά της στο ματς. Ο Μπαντιμπανγκά κέρδισε τις κόντρες και έστρωσε στον Γκίνη, αυτός έκανε το σουτ, με τον Διούδη να απομακρύνει.

Στο 27΄ από ωραία αντεπίθεση της θεσσαλικής ομάδας, ο Γκίνη βρέθηκε σε τετ-α-τετ με τον Διούδη, ο οποίος απέκρουσε εξαιρετικά με τα πόδια το πλασέ του φορ της Αναγέννησης σε κόρνερ, με τον διαιτητή Σιδηρόπουλο, ωστόσο, να μην έχει καλή αντίληψη της φάσης, δείχνοντας άουτ.

Στο 41΄ από κάθετη πάσα του Βιγιαφάνιες, ο Χατζηγιοβάνης δοκίμασε σουτ από πολύ πλάγια θέση, το οποίο έφυγε πάνω από τα δοκάρια, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται χωρίς γκολ.

Στο 55΄ από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Χατζηγιοβάνη κι ασίστ στον Ιωαννίδη, ο φορ του Παναθηναϊκού πλάσαρε χαμηλά κι έδιωξε με τα πόδια ο Γκέκας, ενώ στο 67΄ από ωραία ανάπτυξη των «πράσινων» και γύρισμα του Χατζηθεοδωρίδη, ο Παλάσιος δεν έβαλε καλά το πόδι του και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 74΄ ο Παναθηναϊκός είδε με χαρά τον αρχηγό του, Δημήτρη Κουρμπέλη, να επιστρέφει σε δράση, έπειτα από 14 μήνες απουσίας λόγω συνδρόμου κοιλιακών/προσαγωγών, και στο 80΄ λίγο έλειψε να χριστεί και σκόρερ, όμως ο Κοτσώνης πρόλαβε κι έδιωξε το σουτ που επιχείρησε.

Ένα λεπτό αργότερα (81΄), ο Παναθηναϊκός βρήκε το γκολ που ήθελε. Από μπαλιά του Βιγιαφάνιες προς τον Αϊτόρ, ο Ισπανός «πάτησε» στην περιοχή, έβγαλε ασίστ στον Παλάσιος κι ο Αργεντινός έκανε το 1-0 για τους «πράσινους». Στο 83΄ από εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ του Αϊτόρ, ο Γκέκας έκανε την απόκρουση του αγώνα στο «παραθυράκι» του, στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)
Κίτρινες: Μανιός, Μπάλλας – Σάρλια

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Γκέκας, Κουτρομάνος, Λαρέα (56΄ Καρανίκας), Κοτσώνης, Γκουγκούδης, Μπάλλας, Πλέγας (73΄ Β. Θεολόγης), Βιδάλ (69΄ Μπιανκόνι), Μπαντιμπανγκά (56΄ Κουτσιανικούλης), Γκίνη (69΄ Πολίτης), Μανιός.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (64΄ Σιδεράς), Σάρλια, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Αγιούμπ (63΄ Παλάσιος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς (63΄ Ρούμπεν), Χατζηγιοβάνης (74΄ Κουρμπέλης), Βιτάλ, Ιωαννίδης (75΄ Αϊτόρ).

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νίκη με 3-1 της Καλαμάτας επί της Ρόδου – 2 βαθμούς μακριά από την κορυφή η «Μαύρη Θύελλα»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πλημμύρες Καλαμάτας: Κανένας αρμόδιος, κανένας ένοχος για την καταστροφή του 2016

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σοκ με Ερνανγκόμεθ στον Παναθηναϊκό

Χωρίς τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ θα παραταχθεί εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Παναθηναϊκός παραμονές του δεύτερου αγώνα των playoffs της Euroleague με τη Μακάμπι Τελ

Δείτε επίσης