Χρυσόστομος εφ’ όλης της ύλης: Ηχηρή παρέμβαση σε κρίσιμα εκκλησιαστικά και κοινωνικά ζητήματα [video]

10 Φεβρουαρίου 2022

Σε μια σειρά από καίριας σημασίας ζητήματα, που αφορούν την εκκλησία και την κοινωνία, αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Χρυσόστομος, σε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο εκκλησιαστικών ειδήσεων «dogma.gr».

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στα ζητήματα που αφορούν την εκκλησία της Ρωσίας και τις πολιτικές σκοπιμότητες που έχουν εμφιλοχωρήσει στις πρακτικές τις Μόσχας, στο θέμα του επανακαθορισμού των γεωγραφικών ορίων των Μητροπόλεων, στην εκκλησιαστική περιουσία, στις σχέσεις εκκλησίας – κράτους και στο θέμα του εμβολιασμού.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχουν οι απόψεις που εξέφρασε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας σε σχέση με τον ρόλο που πρέπει να έχει η εκκλησία στη σύγχρονη εποχή. Ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε τον προβληματισμό του, αλλά και τις θέσεις του για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία όπως τα φαινόμενα βίας, η χρήση των νέων τεχνολογιών, τα νέα δεδομένα που δημιουργούν οι επιστημονικές εξελίξεις (βιοτεχνολογία κλπ), οριοθετώντας τον ρόλο της Εκκλησίας.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας μίλησε για την ανάγκη της πνευματικής νοηματοδότησης και τόνισε ότι ο ρόλος της εκκλησίας είναι να απαντήσει σε αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και κυρίως να απευθυνθεί στους νέους ανθρώπους.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας, απάντησε και για το ζήτημα των παραβατικών συμπεριφορών εντός της Εκκλησίας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ουσιαστική εκκλησιαστική εκπαίδευση και καλλιέργειας της έννοιας της ιεροσύνης.

To video της συνέντευξης του Μητροπολίτη Μεσσηνίας:

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμος Καλαμάτας: Παραίτηση Πατσαρίνου από την ομάδα για τις «100 πιο κλιματικά ουδέτερες πόλεις»

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δήμαρχος Μεσσήνης για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος: «Κάποια από τα 11 σημεία που είχε ζητήσει η Δημοτική Αρχή θα ληφθούν υπόψιν»!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Απομακρύνεται η σαχαριανή σκόνη – Τι δείχνουν τα προγνωστικά στοιχεία – Εικόνες από την Καλαμάτα

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του συστήματος DUST/METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το ισχυρό επεισόδιο μεταφοράς Σαχαριανής σκόνης, με την ονομασία «Minerva Red», που εκδηλώνεται στη

Μητροπολίτης Μεσσηνίας: «Η Εκκλησία έχει κάνει κατά καιρούς πάρα πολλά ανοίγματα, αλλά δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις»

Στην εκπομπή « Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος. O Μητροπολίτης Μεσσηνίας αναφέρθηκε στον νόμο

«Πνίγηκε» στη σκόνη η Καλαμάτα -Ξεπέρασαν τα 8 μποφόρ οι ριπές ανέμου – Τους 30 βαθμούς Κελσίου έφτασε η θερμοκρασία [φωτογραφίες]

Η συγκέντρωση μεγάλων ποσοτήτων σκόνης στην ατμόσφαιρα, οι ισχυροί άνεμοι και η υψηλή θερμοκρασία έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. «Πνιγμένη»

Δείτε επίσης