Γερονικολός: «Φιλοδώρημα» αντί αποζημίωσης έλαβαν από τον ΕΛΓΑ συκοπαραγωγοί της Μεσσηνίας

10 Φεβρουαρίου 2022

Σοβαρό ζήτημα, σχετικά με την επιβίωση συκοπαραγωγών της Μεσσηνίας, οι οποίοι επλήγησαν από τον καύσωνα του περασμένου καλοκαιριού, τίθεται από τις αποφάσεις του ΕΛΓΑ, σχετικά με την αποζημίωσή τους.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής και υποψήφιου βουλευτή Μεσσηνίας, Μενέλαου Γερονικολού, σε πολλές περιπτώσεις, συκοπαραγωγοί της Μεσσηνίας έλαβαν «φιλοδωρήματα» αντί για αποζημίωση, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την οργή τους.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Αναφερόμενος στο ζήτημα ο κ. Γερονικολός σημειώνει:

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι σε πολλούς συκοπαραγωγούς του Νομού πιστώθηκαν αποζημιώσεις που δεν καλύπτουν ούτε στο ελάχιστο τις ζημιές που έχουν υποστεί από τον καύσωνα του καλοκαιριού.

Ο ΕΛΓΑ για μια ακόμα φορά απέδειξε ότι δεν μπορεί να επιτελέσει τον ρόλο του, δεν μπορεί να προστατεύσει το εισόδημα των αγροτών μας.

Οι ευθύνες για το φιάσκο των αποζημιώσεων ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν έχει τολμήσει να προχωρήσει στη ριζική αναδιάρθρωση του Οργανισμού, προκειμένου να καλύπτονται ουσιαστικά οι ζημιές των αγροτών.

Οι ευθύνες ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία γιατί ακόμα δεν έχει υλοποιήσει τα απαραίτητα έργα υποδομών, προκειμένου να προστατευθεί η αγροτική παραγωγή από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Καλούμε τους κατά τα άλλα «ευαίσθητους» βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας να αναδείξουν το ζήτημα και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για όλους τους συκοπαραγωγούς της Μεσσηνίας.

Τους καλούμε να σταματήσουν τα αστεία επικοινωνιακά παιχνίδια, που στόχο έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και να ασχοληθούν ουσιαστικά με τα προβλήματα των παραγωγών.

Οι πολίτες και οι αγρότες τους ψήφισαν και τους έστειλαν στο Κοινοβούλιο για να λύνουν προβλήματα, όχι για να κάνουν δηλώσεις και να εκδίδουν ανούσια δελτία τύπου».

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Εγκρίθηκε η κορονοενίσχυση για τα σύκα – Ικανοποίηση του Περικλή Μαντά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πάτρα: Στην Ασφάλεια Αττικής ο φάκελος για τον θάνατο των τριών κοριτσιών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΑΣΟΚ

Επίσκεψη του Χάρη Δούκα στην Καλαμάτα: Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός από φίλους και στελέχη του κόμματος ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Τον υποψήφιο πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και δήμαρχο Αθηναίων υποδέχθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα φίλοι και στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο κ.

«Συναγερμός» στο ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας προκαλεί πιθανή εκλογή νέου αρχηγού: Οι υποστηρικτές Ανδρουλάκη – Χριστοδουλάκη και Δούκα – Η στάση των υποψήφιων βουλευτών

Μπορεί τα περισσότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Μεσσηνία να …αποφεύγουν να πάρουν δημόσια θέση, σχετικά με το ζήτημα ηγεσίας που έχει ανοίξει

Ζήτημα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ – Τι απαντά το κόμμα – Οι τοποθετήσεις κορυφαίων στελεχών – Σιωπή στη Μεσσηνία

Την άμεση σύγκλιση των οργάνων του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να αποφασιστεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα επίσπευσης των εκλογικών διαδικασιών για την εκλογή νέας ηγεσίας στο

Δείτε επίσης