«Πέταξε το γάντι» στον Νίκα ο Χρυσομάλλης για τον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό

10 Φεβρουαρίου 2022

Να συμβάλει η περιφέρεια Πελοποννήσου στην ολοκλήρωση των μελετών, που αφορούν τον οδικό άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό, ζήτησε ο βουλευτής Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας με δηλώσεις του στο περιθώριο του εορτασμού του πολιούχου των Φιλιατρών. Η «απάντηση» Νίκα και οι δηλώσεις Λαμπρόπουλου – Μαντά.

Το ζήτημα του οδικού άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό μονοπώλησε τις δηλώσεις του πολιτικού κόσμου που βρέθηκε την Πέμπτη στα Φιλιατρά, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Οι δηλώσεις σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα είχαν εξαιρετικό πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς έρχονται σε μια φορτισμένη στιγμή, δεδομένου ότι έχουν εκδηλωθεί ισχυρές αντιδράσεις προς την περιφέρεια Πελοποννήσου, στην οποία φορείς της περιοχής καταλογίζουν ότι προωθεί τον οδικό άξονα Μεγαλόπολη – Αρχαία Ολυμπία και έτσι, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν, αποδυναμώνεται το αίτημα για την υλοποίηση του άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό.

Στο πλαίσιο αυτό η δήλωση του βουλευτή Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Μίλτου Χρυσομάλλη, ο οποίος ζήτησε η περιφέρεια Πελοποννήσου να συμβάλει στην ολοκλήρωση των μελετών του άξονα Τσακώνα – Καλό Νερό αποκτά ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς μεταφράζεται ως πίεση του βουλευτή προς τον κ. Νίκα.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε πολλά για την τύχη του έργου. Οι μελέτες που θα έφερνε ο Μορέας δεν ήρθαν ποτέ. Πρέπει να συμβάλουμε όλοι. Οι βουλευτές με την πίεση που ασκούν στο αρμόδιο υπουργείο, η Περιφέρεια που θα μπορούσε να συμβάλει να τελειώσουν οι μελέτες», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσομάλλης.

Η δήλωση Νίκα

Ερωτώμενος ο κ. Νίκας σχετικά με το ζήτημα του δρόμου Τσακώνα – Καλό Νερό απέφυγε να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις ή έστω σχετικές πρωτοβουλίες, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε «ο δρόμος αυτός φυσικά και είναι θέμα προτεραιότητας για την Περιφέρεια, αλλά το έργο δεν είναι περιφερειακό, καθώς αρμόδιο για αυτό είναι το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας δεσμεύτηκε ότι μέχρι το φετινό καλοκαίρι ο υφιστάμενος δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα θα βελτιωθεί μέσα από παρεμβάσεις της Περιφέρειας, ώστε να διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή κυκλοφορία και η ασφάλεια όσων τον χρησιμοποιούν.

Οι δηλώσεις Λαμπρόπουλου – Μαντά

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι στην αναγκαιότητα κατασκευής του συγκεκριμένου έργου αναφέρθηκαν και υπόλοιποι βουλευτές Μεσσηνίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Λαμπρόπουλος και Περικλής Μαντάς.

Ο κ. Λαμπρόπουλος σημείωσε ότι όλοι ενωμένοι θα πρέπει να διεκδικήσουν την υλοποίηση του έργου και υπογράμμισε ότι ο ίδιος, ως έχει υποχρέωση, δίνει και θα συνεχίσει να δίνει αγώνα για τον συγκεκριμένο οδικό άξονα.

Από την πλευρά του ο Περικλής Μαντάς μίλησε για ένα μελετητικά ώριμο έργο, το οποίο, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, παραμένει ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κανάκης: Σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου για την παράκαμψη της Πύλου με συμμετοχή εκπροσώπων του Υποδομών

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χαλκίδα: Άγριος ξυλοδαρμός οπαδού μπροστά στα μάτια της ανήλικης κόρης του – Σοκάρει το video

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ

Μενδώνη από την Καλαμάτα: «Η Ελλάδα πρέπει ενωμένη, με πίστη στη δημοκρατία και στις οικουμενικές αξίες του δυτικού πολιτισμού, να προχωρεί μπροστά»

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό, παρέστη στην παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στη Καλαμάτα

Δείτε επίσης