Μνημόνιο συνεργασίας δήμου Καλαμάτας – Δημόσιας Βιβλιοθήκης για την ψηφιοποίηση των αρχείων του Φεστιβάλ Χορού

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, υπεγράφη την Παρασκευή, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, μεταξύ του Προέδρου της «Φάρις», Παντελή Δρούγα, και της Προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνας Κουμάντου, την οποία συνόδευε η Διευθύντρια της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας, Μάγδα Σουλιώτη.

1DSC 1058 2 Medium

Τα δύο μέρη συμφώνησαν για την από κοινού διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, οργανωμένου ψηφιακού αποθετηρίου – βιβλιοθήκης, που θα αποτελεί τμήμα της Δημοσίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Για την εκπλήρωση της ανωτέρω συμφωνίας και συνεργασίας η ΦΑΡΙΣ θα διαθέσει το σύνολο του υλικού τεκμηρίωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ώστε αυτή να το ψηφιοποιήσει με αποκλειστικά δικές της δαπάνες.

Από την ψηφιοποίηση των φυλλαδίων, των καρτών και των αφισών και των αποκομμάτων του Τύπου, θα δημιουργηθούν 27 ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), ένα για κάθε Φεστιβάλ Χορού. Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα τεκμηριωθούν κατάλληλα σε ειδική πλατφόρμα και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στους χρήστες, μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης και μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνούς Κέντρου Χορού.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο σώζεται η ιστορία του Φεστιβάλ και γίνεται πλέον κτήμα του κάθε πολίτη. «Τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες βοηθούν τον Πολιτισμό του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Την ικανοποίησή τους από την υπογραφή εξέφρασε και ο Πρόεδρος της «Φάρις», ενώ από την πλευρά της η κυρία Κουμάντου είπε ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά προσθέτοντας ότι, η Βιβλιοθήκη θα κάνει και άλλα πολλά βήματα εκσυγχρονισμού και ανοίγματος στο κοινό.

Επιμελητήριο Αρκαδίας - Δράσεις για σένα
ΔΕΗ - Αγροτικά ΓΑΙΑ - Προϊόντα ηλεκτρικής ενέργειας αποκλειστικά για αγροτικές εκμεταλλεύσεις
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναθηναϊκός: «Όχι» σε πρόταση για τον Ιωαννίδη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χανιά: Αύριο οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Χανδρινός για το αεροδρόμιο Καλαμάτας: «Η κατάσταση που επικρατεί είναι σε πολλές περιπτώσεις απαράδεκτη – Καλώ τον κύριο δήμαρχο να αναλάβει πρωτοβουλία για την εύρυθμη λειτουργία του»

Δήλωση, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος του συνδυασμού «Καλαμάτα_Μετά», Σπύρος Χανδρινός.

Καλαμάτα: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ελέγχου για τη χρήση των κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων του Δήμου

Τα πρώτα ηλεκτρικά ποδήλατα του δήμου Καλαμάτας εγκαταστάθηκαν την Τετάρτη (10/7) στους προβλεπόμενους σταθμούς. Σε σχετική ανακοίνωση ο Δήμος σημειώνει: «Από χθες

Αντιδράσεις με φόντο την επίσκεψη Χρυσοχοΐδη στην Καλαμάτα: «Τα ζητήματα της παραβατικότητας και της ενδοοικογενειακής βίας δεν λύνονται σε κλειστά γραφεία με κολακείες και δημόσιες σχέσεις» δηλώνει ο Β. Τζαμουράνης

Την αντίδραση της μείζονος μειοψηφίας προκάλεσαν οι υποσχέσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κατά την επίσκεψή του στο ιστορικό δημαρχείο της Καλαμάτας.

Συνάντηση Βασιλόπουλου με μέλη του εθελοντικού συλλόγου πολιτικής προστασίας «Εθελοντές Μεσσηνίας»

Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Καλαμάτας πραγματοποίησαν την Πέμπτη (11/7) μέλη του νεοσύστατου Εθελοντικού Συλλόγου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας με δ.τ. «Εθελοντές

Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια Δ.Ε. Άριος, Αρφαρών και Θουρίας: Παρουσίαση εναλλακτικών σεναρίων ανάπτυξης», την Πέμπτη

Δείτε επίσης