Μνημόνιο συνεργασίας δήμου Καλαμάτας – Δημόσιας Βιβλιοθήκης για την ψηφιοποίηση των αρχείων του Φεστιβάλ Χορού

/

Μνημόνιο συνεργασίας για τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού, υπεγράφη την Παρασκευή, παρουσία του δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλου, μεταξύ του Προέδρου της «Φάρις», Παντελή Δρούγα, και της Προέδρου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, Πιπίνας Κουμάντου, την οποία συνόδευε η Διευθύντρια της ΔΗΚΕΒΙ Καλαμάτας, Μάγδα Σουλιώτη.

1DSC 1058 2 Medium

Τα δύο μέρη συμφώνησαν για την από κοινού διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας για τη δημιουργία ενός σύγχρονου, οργανωμένου ψηφιακού αποθετηρίου – βιβλιοθήκης, που θα αποτελεί τμήμα της Δημοσίας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, με σκοπό τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Για την εκπλήρωση της ανωτέρω συμφωνίας και συνεργασίας η ΦΑΡΙΣ θα διαθέσει το σύνολο του υλικού τεκμηρίωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, ώστε αυτή να το ψηφιοποιήσει με αποκλειστικά δικές της δαπάνες.

Από την ψηφιοποίηση των φυλλαδίων, των καρτών και των αφισών και των αποκομμάτων του Τύπου, θα δημιουργηθούν 27 ηλεκτρονικά βιβλία (e-books), ένα για κάθε Φεστιβάλ Χορού. Τα ηλεκτρονικά βιβλία θα τεκμηριωθούν κατάλληλα σε ειδική πλατφόρμα και θα είναι ελεύθερα διαθέσιμα στους χρήστες, μέσω της ιστοσελίδας της Βιβλιοθήκης και μέσω της ιστοσελίδας του Διεθνούς Κέντρου Χορού.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο κ. Βασιλόπουλος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο σώζεται η ιστορία του Φεστιβάλ και γίνεται πλέον κτήμα του κάθε πολίτη. «Τέτοιες πρωτοβουλίες και συνεργασίες βοηθούν τον Πολιτισμό του Δήμου μας», τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος.

Την ικανοποίησή τους από την υπογραφή εξέφρασε και ο Πρόεδρος της «Φάρις», ενώ από την πλευρά της η κυρία Κουμάντου είπε ότι νιώθει ιδιαίτερη χαρά προσθέτοντας ότι, η Βιβλιοθήκη θα κάνει και άλλα πολλά βήματα εκσυγχρονισμού και ανοίγματος στο κοινό.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παναθηναϊκός: «Όχι» σε πρόταση για τον Ιωαννίδη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Χανιά: Αύριο οι απολογίες των επτά συλληφθέντων για την υπόθεση της μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Ενίσχυση του Αεροδρομίου από τον δήμο Καλαμάτας – Επίσκεψη και συνάντηση του Θανάση Βασιλόπουλου με την Αερολιμενάρχη του «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος»

Το Διεθνές Αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» επισκέφθηκε την Πέμπτη (16/3) ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος. Ο