Δημόσια παρέμβαση Μπουζιάνη με κριτική στη δημοτική αρχή και το βλέμμα στραμμένο στις δημοτικές εκλογές

Αίσθηση έχει προκαλέσει η δημόσια τοποθέτηση του πρώην αντιδημάρχου Καλαμάτας, Παύλου Μπουζιάνη με αφορμή τον διάλογο που έχει ανοίξει σχετικά με τις παρεμβάσεις στον προλιμένα της Καλαμάτας, καθώς ασκεί κριτική στη δημοτική αρχή, ενώ θέτει και ευρύτερα ζητήματα για το μέλλον της Καλαμάτας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Την αντίθεσή του στις παρεμβάσεις που προβλέπονται στο master plan του λιμανιού της Καλαμάτας και αφορούν τον προλιμένα (τμήμα του λιμανιού ανάμεσα στο Πανελλήνιο και στις εγκαταστάσεις του ΝΟΚ), εκφράζει σε άρθρο του ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Παύλος Μπουζιάνης.

Ο κ. Μπουζιάνης ασκεί αιχμηρή κριτική στη δημοτική αρχή του Θανάση Βασιλόπουλου, καθώς μιλάει για υπονόμευση και καταστροφή του μεγαλύτερου φυσικού πλεονεκτήματος της Καλαμάτας, του παραλιακού της μετώπου. Ο πρώην αντιδήμαρχος χαρακτηρίζει τις παρεμβάσεις που προβλέπονται ανεπανόρθωτο πλήγμα και σημειώνει ότι η δημοτική αρχή υπαναχώρησε και εμφανίστηκε διαλλακτικότερη, δείχνοντας όψιμο περιβαλλοντικό ενδιαφέρον.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ωστόσο, ο κ. Μπουζιάνης δεν μένει μόνο στο ζήτημα των παρεμβάσεων στον προλιμένα, καθώς προχωρά ένα βήμα περισσότερο και θέτει ένα γενικότερο πολιτικό διακήβευμα, το οποίο σχετίζεται με το «αύριο» της Καλαμάτας.

«Η συζήτηση που άνοιξε περί της ανάπλασης του προλιμένα της πόλης μας, εγείρει στην πραγματικότητα μία μεγαλύτερη, ουσιαστικότερη συζήτηση: Τι πόλη θέλουμε. Πόλη με διακριτή ταυτότητα ή πόλη αδιάφορη και άχρωμη;», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Μπουζιάνης και καταλήγει σημειώνοντας:

«Η Καλαμάτα είναι πόλη πολιτισμού και ιστορίας, αλλά και μία πόλη ζωντανή,  που εξελίσσεται ως αδιαμφισβήτητη ηγέτιδα στη Νότια Ελλάδα. Ο στόχος είναι να προχωρά στο μέλλον, χωρίς να διαγράφει το παρελθόν και δίχως να αλλοιώνεται η αισθητική της, ιδιαίτερα η υπέροχη παραλία της που την καθιστά τόσο ξεχωριστή!». 

Ο πρώην αντιδήμαρχος Καλαμάτας κλείνει την παρέμβασή του κάνοντας λόγο για μια «Πόλη για την οποία αξίζει να παλέψουμε», φράση η οποία δείχνει τον δρόμο που ο ίδιος θα ακολουθήσει.

Παρέμβαση με το βλέμμα στραμμένο στις επόμενες εκλογές

Η παρέμβαση του κ. Μπουζιάνη στέλνει πολλαπλά μηνύματα, καθώς έρχεται σε μια στιγμή που η φημολογία για την εμπλοκή του στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ως επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης, έχει «φουντώσει».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μπουζιάνης ήταν ο βασικός αντίπαλος του νυν δημάρχου Καλαμάτας στις εσωπαραταξιακές διαδικασίες, σχετικά με την εκλογή νέου επικεφαλής της παράταξης του κ. Νίκα όταν αυτός αποφάσισε να μετακινηθεί στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Ο κ. Μπουζιάνης ηττήθηκε σε εκείνη τη διαδικασία και στη συνέχεια αποστασιοποιήθηκε από τα του δήμου Καλαμάτας, καθώς δεν έθεσε υποψηφιότητα στις εκλογές του 2019.

Ο πρώην αντιδήμαρχος επίσημα δεν έχει επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που τον θέλουν να βρίσκεται σε διαβουλεύσεις, προκειμένου να διεκδικήσει το Δήμο, ωστόσο, από διαρροές έχει γίνει γνωστό ότι ήδη συνομιλεί με αρκετά πρόσωπα για το ενδεχόμενο αυτό.

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κυψέλη: «Εύχομαι η κόρη μου όταν πεθάνει να μην τη βάλουν σε εργαλειοθήκη» λέει παππούς του 7χρονου

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

353 κρούσματα κορονοϊού στη Μεσσηνία τη Δευτέρα – 20.361 μολύνσεις και 78 νέοι θάνατοι σε ολόκληρη τη χώρα

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Βασιλόπουλος για τις καταγγελίες εναντίον αντιδημάρχου: Δεν υπήρξε χειροδικία, αλλά απρεπής συμπεριφορά και γι’ αυτό πήρα τις ανάλογες αποφάσεις

Στο ζήτημα των καταγγελιών των αντιπολιτεύσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, σχετικά με χειροδικία αντιδημάρχου σε υπάλληλο του Δήμου, αναφέρθηκε ο δήμαρχος Καλαμάτας,

Καταγγελία Τζαμουράνη για χειροδικία αντιδημάρχου εναντίον υπαλλήλου του δήμου Καλαμάτας – «Η αντιπολίτευση υιοθετεί φήμες και εξάγει αυθαίρετα συμπεράσματα» απαντά ο Θ. Βασιλόπουλος

Για χειροδικία αντιδημάρχου κατά προϊσταμένου της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Οχημάτων κάνει λόγο σε ανακοίνωση του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του ΔΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Καλαμάτας: «Ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Καθαριότητας πρόεβει σε απαράδεκτη ενέργεια βίας εναντίον προϊσταμένου εντός του χώρου των συνεργείων του Δήμου»

Με αφορμή τις αλλαγές στις αρμοδιότητες των αντιδημάρχων του δήμου Καλαμάτας η Λαϊκή Συσπείρωση εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει αντιδήμαρχο για

Δείτε επίσης