Γεωργαντάς για αγρότες: Όλα θα τα αντιμετωπίσουμε -Ανοιχτή για όλους η πόρτα του ΥΠΑΑΤ

Η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή για όλους τους αγρότες προκειμένου να βρεθεί λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν υπογράμμισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντας σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

«Δύσκολη εποχή για τον αγροτικό κόσμο λόγω εξωγενών συνθηκών» είπε ο κ. Γεωργαντας προσθέτοντας ότι «όλα θα τα αντιμετωπίσουμε». Επισήμανε ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, και στο μέλλον, σε συνδυασμό με τον τουριστικό τομέα θα καταστούν οι «ατμομηχανές» της ανάπτυξης. Σημείωσε ότι πριν την ενεργειακή κρίση είχαν δημιουργηθεί όλες οι προϋποθέσεις ανάπτυξης του αγροτικού τομέα και είχε καταγραφεί σημαντική αύξηση των εξαγωγών.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους αγρότες όπως είναι συνεχής. Έχουν ήδη ανακοινωθεί μέτρα, τα οποία και θα εξειδικευθούν» είπε και προσέθεσε ότι εντός των επόμενων ημερών θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, όπου και αναμένεται να συζητηθούν διεξοδικά τα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, είπε ότι προς ώρας δεν έχει δεχθεί κάποιο αίτημα συνάντησης από εκπροσώπους των μπλόκων. Υπογράμμισε ότι έχουν το δικαίωμα να αντιδρούν και να διεκδικούν και εξήρε την μέχρι στιγμής αντίδραση των αγροτών, η οποία -όπως είπε- «η παρουσίαση των αιτημάτων τους κινούνται με σεβασμό προς τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς εξάρσεις και ακρότητες, κάτι το οποίο είναι θετικό για τη λειτουργία της ομαλή οικονομίας και την κοινωνίας».

Πηγή: iefimerida.gr

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ενισχύονται τα γερμανικά στρατεύματα στη Λιθουανία καθώς οξύνεται η ένταση για την Ουκρανία

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: 55 ασθενείς στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας – Ένας ακόμα θάνατος – Στη ΜΕΘ ένας 70χρονος

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Στάθης Αναστασόπουλος για δακοκτονία: Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι ελαιοπαραγωγοί της δικαιούνται την επιπλέον χρηματοδότηση

Στο ζήτημα της επιπλέον χρηματοδότησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, προκειμένου να υλοποιηθεί αποτελεσματικά το ερχόμενο πρόγραμμα δακοκτονίας