Δήμος Καλαμάτας: Πιέζει για να μεταφέρει σκουπίδια της Μαραθόλακκας στην Αρκαδία

/

Συνάντηση για τα θέματα που απασχολούν τα ορεινά χωριά του Ταϋγέτου, είχαν την Τρίτη ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, και εκπρόσωποι των Συλλόγων της Αλαγονίας.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Στη συνάντηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα του χώρου εναπόθεσης απορριμμάτων της Μαραθόλακκας, δεδομένου ότι αποτελεί ένα θέμα που «καίει» την περιοχή.

Αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα ο δήμαρχος Καλαμάτας υπογράμμισε ότι θεωρεί ηθική υποχρέωσή του να σταματήσουν να πηγαίνουν σκουπίδια στη Μαραθόλακκα και να γίνει αποκατάσταση του χώρου.

Ωστόσο, συνέχισε, αυτό δεν μπορεί να γίνει πραγματικότητα διότι δεν λειτουργεί ακόμα το εργοστάσιο κεντρικής διαχείρισης στην Καλλιρόη.

Παρά ταύτα, υπογράμμισε ο κ. Βασιλόπουλος, επειδή ο Δήμος αναγνωρίζει το γεγονός ότι η Μαραθόλακκα έχει σηκώσει πολύ μεγάλο βάρος, έχει ζητήσει να διαθέτει μέρος των απορριμμάτων στο εργοστάσιο της Παλιοχούνης.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Ο Κινητός Σταθμός Μεταφόρτωσης, που προβλέπεται προσωρινά να εγκατασταθεί στη Μαραθόλακκα, διευκρίνισε ο δήμαρχος Καλαμάτας ότι είναι η μόνη λύση αυτή τη στιγμή και προσέθεσε ότι θα βοηθήσει για την απομάκρυνση των δεμάτων από τον χώρο, προκειμένου αυτός να αποκατασταθεί.

«Θέλω να μου έχετε εμπιστοσύνη. Ό,τι λέμε το κάνουμε. Το επαναλαμβάνω: εγώ πρώτος θέλω να κλείσει η Μαραθόλακκα και το λέω χρόνια. Δυστυχώς οι διαδικασίες του Δημοσίου δεν έχουν βοηθήσει να γίνει γρήγορα η κεντρική διαχείριση και να λύσουμε το πρόβλημα. Όμως θα το κάνουμε και γι’ αυτό δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασιλόπουλος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιβαλλοντικής Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας, των Συλλόγων Αλαγονίας, Λαδά, Καρβελίου και Αρτεμισίας, Κουτσαβίτικης Φορεσιάς και των Φίλων του Ταϋγέτου, ενώ από τις Τεχνικές Yπηρεσίες του Δήμου συμμετείχε στην ενημέρωση ο μηχανικός Βασίλης Χρονόπουλος.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κορονοϊός: 387 κρούσματα στη Μεσσηνία το τελευταίο 24ωρο – 21.412 μολύνσεις και 77 θάνατοι σε ολόκληρη τη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Παρέμβαση Μαντά για την εγκληματικότητα στη Τριφυλία με αναφορές σε κύκλωμα πορνείας ανήλικων κοριτσιών

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ