«Θηλιά» και για τους δήμους η αύξηση του ενεργειακού κόστους – Έντονος προβληματισμός στο δήμο Καλαμάτας

//

Σοβαρό ζήτημα οικονομικής βιωσιμότητας αντιμετωπίζουν και οι δήμοι, από την αλματώδη αύξηση του ενεργειακού κόστους. «Τεράστια η αύξηση των τιμολογίων», λέει ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Και στους δήμους φτάνουν πια τα προβλήματα που σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση και την αύξηση του ενεργειακού κόστους.

Στο ζήτημα αναφέρθηκε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος, ο οποίος δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, παρά το γεγονός ότι όπως είπε ο δήμος Καλαμάτας «άντεξε και αντέχει» την υγειονομική – οικονομική κρίση.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Δήλωσε ο κ. Βασιλόπουλος για το θέμα:

«Μετά από δύο χρόνια υγειονομικής κρίσης, που έχει λάβει χαρακτηριστικά και οικονομικής κρίσης, μπορούμε να πούμε ότι ο Δήμος Καλαμάτας άντεξε και αντέχει. Ωστόσο, πλέον, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και την ενεργειακή κρίση, την αύξηση του ενεργειακού κόστους, το οποίο μας προβληματίζει πάρα πολύ. Μας προβληματίζει σε όλα τα επίπεδα, στα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, στη λειτουργία του Δήμου, της ΔΕΥΑΚ, των σχολείων καθώς η αύξηση στα τιμολόγια είναι τεράστια. Όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στα υλικά, κάτι που έχει εκτινάξει και το κόστος των έργων. Του χρόνου, από συζητήσεις που κάνουμε και σε επίπεδο ΚΕΔΕ και στην ΠΕΔ, θα είναι πολλοί οι Δήμοι που δεν θα μπορέσουν να εκτελέσουν τον προϋπολογισμό τους, αν δεν υπάρξει υποστήριξη από την Πολιτεία, αν δεν ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και είναι κάτι που και η Κεντρική Ένωση Δήμων και όλοι οι Δήμοι πιέζουμε, ώστε να υπάρξει άμεσα λύση».

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

348 κρούσματα κορονοϊου την Παρασκευή στη Μεσσηνία – 18.605 μολύνσεις και 80 θάνατοι στη χώρα

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό 50χρονος που νοσηλεύονταν στη ΜΕΘ – Ένας θάνατος και στην κλινική covid

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ