Καλαμάτα: Έφεση του Εισαγγελέα κατά τις αθωωτικής απόφασης για τις πλημμύρες του 2016 – Στο εδώλιο και πάλι οι 10 κατηγορούμενοι

//

Εκ νέου θα κριθεί η υπόθεση που αφορά τις φονικές πλημύρες του 2016, οι οποίες άφησαν πίσω τους νεκρούς και τεράστιες καταστροφές.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Θάρρος» ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών άσκησε έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης και πλέον η υπόθεση θα εκδικαστεί από την αρχή στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη σε πρώτο βαθμό είχε εκδικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο στις 9 Φεβρουαρίου αποφάνθηκε ότι και 10 κατηγορούμενοι είναι αθώοι.

Ωστόσο, ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ο οποίος άσκησε και την έφεση, ζήτησε την ενοχή των 9 κατηγορούμενων για πρόκληση πλημμύρας από αμέλεια διά παραλείψεως, από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο και την ενοχή των 7 κατηγορούμενων για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, διά παραλείψεως και κατά συρροή.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

Σημειώνεται ότι ο Εισαγγελέας κατά την αγόρευσή του σημείωσε, όπως έχει δημοσιευθεί σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθερία», πως η Μεσσηνία «είχε συμπεριληφθεί από το 2015 στους νομούς υψηλού πλημμυρικού κινδύνου». Αυτό, ανέφερε ο κ. Εισαγγελέας, «θα έπρεπε να χτυπήσει το καμπανάκι στους αρμόδιους ώστε να προβούν σε ενέργειες οι οποίες θα μετρίαζαν τις καταστροφές που προκάλεσε το αναμφισβήτητα έντονο σε διάρκεια και έκταση καιρικό φαινόμενο, που κάθε άλλο παρά κεραυνός εν αιθρία ήταν». Σημείωσε δε πως «οι κατηγορούμενοι είχαν το χρόνο να μεριμνήσουν για τη θωράκιση της περιοχής και έτσι να είχε αποφευχθεί ο θάνατος από πνιγμό των δύο γυναικών στο Πήδημα και στην Καλαμάτα».

Κατηγορούμενοι για τη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και οι: Δ Καραμπούλας (τότε αντιδήμαρχος υποδομών του δήμου Οιχαλίας), Μ. Μανωλέας (τότε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΓΟΕΒ Παμίσου), Γ. Καμβισίδης (τότε πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας), Ιπ. Μπαζιωτόπουλος (τότε προϊστάμενος της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΔΕΥΑ Καλαμάτας), Σ. Μαρινάκης (τότε αντιδήμαρχος Καλαμάτας), Ανδρέας Καραγιάννης (τότε αντιδήμαρχος Καλαμάτας), Β. Τζαμουράνης (τότε Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Καλαμάτας), Γ. Συριανός (Γενικός Διευθυντής της εταιρίας ΜΟΡΕΑΣ), Αλ. Γεωργόπουλος (Διευθυντής της κοινοπραξίας κατασκευής του έργου του αυτοκινητοδρόμου ΜΟΡΕΑΣ).

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μεσσηνία: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στο κτήμα του – Φέρει τραύμα στο κεφάλι – Αστυνομία και ιατροδικαστής στο σημείο

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: Δύο νέοι θάνατοι από κορονοϊό – 35 ασθενείς στην κλινική covid και 2 στην εντατική

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ