Συγκλονίζει η μαρτυρία της νύφης του 73χρονου που δολοφονήθηκε στο Πεταλίδι – Τι λέει για το αποτρόπαιο έγκλημα

21 Φεβρουαρίου 2022

Αίσθηση προκαλούν όσα είπε στο enikos.gr και στη δημοσιογράφο Ευανθία Τασσοπούλου, η νύφη του Δημήτρη Στραβόλαιμου (κεντρική φωτογραφία), θύματος της άγριας δολοφονίας στο Πεταλίδι.

Γρήγορα και αξιόπιστα: PCR και Rapid τεστ από την κλινική City Hospital στο κέντρο της Καλαμάτας

Όπως περιγράφει, ο ηλικιωμένος είχε ένα μικρό σπίτι στο κτήμα και κάποιες ημέρες έμενε εκεί. Επειδή δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις τελευταίες ημέρες αποφάσισαν να τον αναζητήσουν.

«Είπαμε να πάμε στο κτήμα να τον βρούμε. Φυσικά το μυαλό μας δεν πήγε στο κακό. Πήρα τον κουνιάδο, τον αδελφό του δηλαδή για να τον ρωτήσω αν τον είχε δει. Δεν τον είχε δει και θεώρησε ότι θα μάζευε ελιές. Πήγα και τον σύζυγό μου τηλέφωνο αλλά δεν το σήκωνε, έκανε αγροτικές δουλειές. Το κτήμα του συζύγου μου είναι απέναντι από το κτήμα του αδελφού του. Πήρα την κόρη μου και πήγαμε προς τα εκεί», αναφέρει στο enikos.gr η Έφη Kουλοπούλου- Στραβόλαιμου.

Προσφορές στο Katerinas Market – Κυψέλης Deli

«Δεν πρόλαβα να φτάσω εκεί, με παίρνει τηλέφωνο το παιδί που στείλαμε να δει τι γίνεται και μου λέει “που είσαι Έφη; Ο Δημήτρης είναι χτυπημένος”. Εγώ νόμιζα ότι είχε πέσει από ελιά. Είχαν καλέσει και την αστυνομία. Τον ρώτησα τι σου λέει ο Δημήτρης και μου απάντησε “τι να μιλάει, είναι νεκρός”. Και τρελάθηκα… Του λέω έπεσε από την ελιά; Όχι μου απαντάει μάλλον τον έχουν σκοτώσει», συνεχίζει στην συγκλονιστική της περιγραφή.

Ο σύζυγός της πήγε με το αγροτικό αυτοκίνητο στο σημείο και εντόπισε τον 73χρονο.

«Έλειπε και η μηχανή και το αλυσοπρίονο. Οι κάρτες του ήταν πεταμένες – είχε βάλει υποψηφιότητα ο Δημήτρης με τον δήμο Αθηναίων με τον Βουλγαράκη – έλειπαν και τα κινητά του. Δεν ήταν πουθενά εκεί. Μετά ήρθε το Ανθρωποκτονιών, όλοι μας ρώταγαν από την Ασφάλεια αν ξέρουμε ποιους εργάτες γης έχει. Φυσικά ο μακαρίτης δεν έπαιρνε μόνιμους. Έπαιρνε όποιον ήταν διαθέσιμος. Είχε πάρει σύνταξη οπότε δεν πήγαινε νωρίς από τις 8. Στο Πεταλίδι, τον είχαν δει σε ένα αυτοκίνητο κόκκινο με αυτή την οικογένεια. Πολλές φορές μάλιστα. Πριν από μία εβδομάδα τον είχαν κλέψει. Του είχαν πάρει το αλυσοπρίονο και την μηχανή από το ραντιστικό. Το είπε στον κουνιάδο και του τα αγόρασε εκείνος. Έπεσε θύμα κλοπής για δεύτερη φορά. Αυτά δεν τα έχει πει κανείς», ανέφερε.

«Τελικά πήγαν οι αστυνομικοί στο σπίτι τους και βρήκαν το αλυσοπρίονο και τα δύο κινητά του. Ο άντρας με τον αδελφό του, πήγαν στην ασφάλεια να καταθέσουν. Τους ειδοποίησαν ότι βρέθηκε το αλυσοπρίονο και τους είπαν να φύγουν από την ασφάλεια και να πάνε στο ΑΤ της Μεσσήνης για να αναγνωρίσουν το αλυσοπρίονο. Πραγματικά, ο κουνιάδος που το είχε αγοράσει με 180 ευρώ είπε ότι αυτό είναι, όπως και ο άνθρωπος που του το πούλησε. Οπότε ξετυλίχθηκε το κουβάρι της υπόθεσης. Μετά ομολόγησαν», υπογράμμισε.

«Μας έλεγε ο Δημήτρης για μια γυναίκα, αλλά δεν ξέραμε αν ήταν Ελληνίδα ή ξένη. Η 23χρονη ήταν χθες το βράδυ σε ένα κατάστημα, γιατί πήγα να πάρω τσιγάρα, και έλεγε σε αυτούς στο περίπτερο πώς θα πάω σπίτι μου, πήραν μέσα τον άνδρα μου και τον πεθερό μου, δηλαδή σαν να μην ήξερε το συμβάν. Τι να πω… Τον λήστεψαν για δεύτερη φορά. Γι’αυτό ο Δημήτρης δεν τους είχε πάρει 10 ημέρες για δουλειά αυτούς. Αυτούς δεν είναι ντόπιοι, μάθαμε ότι γυρίζουν σε περιοχές κατακλέβουν. Στο Πεταλίδι είχαν έρθει κάποιους μήνες», σημείωσε.

«Την τελευταία εβδομάδα είχαμε κολλήσει κορονοϊό και ο Δημήτρης δεν ήθελε να έρθει στο σπίτι. Έτρωγε σε εμάς γιατί ήταν μόνος. Είχε χωρίσει. Για να μην τον κολλήσουμε δεν ερχόταν. Ήταν σαν αδελφός μου, ήταν κάθε ημέρα στο σπίτι. Πήγε τσάμπα…», κατέληξε η νύφη του θύματος.

Διάβασε και αυτό: Έγκλημα στο Πεταλίδι: Βαρβαρότητα από αδίστακτους δράστες – Χτύπησαν τον 73χρονο στο κεφάλι με «κάβουρα», τον στραγγάλισαν και στο τέλος έκλεψαν ότι βρήκαν μπροστά τους

Διάβασε και αυτό: Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του 73χρονου στο Πεταλίδι: Ανατροπή με την εμπλοκή 23χρονης – Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Navarino Agora
Δωρεάν Ψηφιακή Μαστρογραφία
Δουλειά για Σένα - dypa.gov.gr
City Hospital - Ιδιωτική κλινική Καλαμάτα
myΔΕΗ

ΕΛΛΑΔΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Τραγωδία: Μάρμαρα καταπλάκωσαν εργάτες – Ένας νεκρός

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 73χρονου – Έλαβαν προθεσμία για την απολογία τους

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε 3 δήμους της Μεσσηνίας: 19 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση, σε οικισμούς που διαβιούν άτομα με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας στους δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή (19/4).

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στην περιφέρεια Πελοποννήσου – 12 συλλήψεις στη Μεσσηνία

Ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στην περιφέρεια Πελοποννήσου την Τετάρτη (17/4) και την Πέμπτη (18/4), στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας. Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών σε Αρκαδία, Αχαΐα, Ηλεία, Κορινθία, Λακωνία και Μεσσηνία, εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε Καλαμάτα και Μεσσήνη: 24 συλλήψεις – Εξιχνιάστηκε κλοπή σε εκκλησία – Κατασχέθηκαν ναρκωτικά και όπλα

Στοχευμένη αστυνομική επιχείρηση σε οικισμούς Ρομά σε Καλαμάτα και Μεσσήνη πραγματοποιήσαν την Παρασκευή αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών

Δείτε επίσης