Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες κατά καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου για σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών

//

Στις δικαστικές αρχές έχουν φτάσει οι καταγγελίες φοιτητών και φοιτητριών για σεξουαλική παρενόχληση από Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ακύρωσε το πρώτο του μάθημα ο καθηγητής.

Στα χέρια του εισαγγελέα πρωτοδικών Ναυπλίου βρίσκονται οι καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση για καθηγητή του πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ήδη εξετάζονται οι πρώτοι μάρτυρες της υπόθεσης και υποβάλλονται ένορκες καταθέσεις.

Ακύρωσε τα μαθήματα ο καθηγητής

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο καθηγητής που έχει καταγγελθεί ακύρωσε το πρώτο του μάθημα στο τμήμα που διδάσκει, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να γίνει τη Δευτέρα.

Παρεμβάσεις καθηγητών

Για το θέμα μίλησε εκτενώς στην εκπομπή της Μαρίας Τομάρα στην  ΕΡΤ Καλαμάτας την Δευτέρα (21/2) ο Κοσμήτορας Νίκος Ζαχαριάς, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι η υπόθεση έχει καθυστερήσει να φτάσει στη Σύγκλητο, κάτι που απαιτούν άλλωστε πολλά από τα μέλη της.

Επίσης, στην ίδια εκπομπή σήμερα (22/2), μίλησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου, πρώην Πρύτανης του Πα.Πελ. και πρώην υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο οποίος άλλωστε ήταν και ο πρώτος που πριν μερικές μέρες, δημοσιοποίησε μέσω των social την ύπαρξη της καταγγελίας των φοιτητών.

Ο Πρύτανης του πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, μιλώντας στην ΕΡΤ και στη δημοσιογράφο Πέγκυ Μπρούσαλη, σημείωσε ότι πέραν της έρευνας των εισαγγελικών αρχών, έχει ξεκινήσει και διοικητή έρευνα από τα αρμόδια όργανα του πανεπιστημίου.

Ψήφισμα φοιτητών

Τέλος, πέραν των καταγγελιών τους, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Σχολής Καλών Τεχνών στο Ναύπλιο εξέδωσαν ψήφισμά με το οποίο απαιτούν:

●Την απομάκρυνσή του συγκεκριμένου καθηγητή από κάθε πανεπιστημιακό/εκπαιδευτικό χώρο και την άμεση αντικατάστασή του, καθώς το μάθημά του είναι υποχρεωτικό για την απόκτηση της παιδαγωγικής επάρκειας.
●Άρση των θεσμικών του αρμοδιοτήτων.
●Προστασία των καταγγελλόντων/καταγγελλουσών.
●Στήριξη των καταγγελιών και των ατόμων που έχουν ήδη εκτεθεί.
●Η συνέλευση καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου και η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου να λάβουν ανοιχτά θέση, να στηρίξουν και να προστατέψουν έμπρακτα τους φοιτητές και τις φοιτήτριες.

ΠΡΟΗΓ. ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

90.000 ευρώ για τη συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Θουρία – Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση

ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Νοσοκομείο Καλαμάτας: 42 ασθενείς στην κλινική covid και στη ΜΕΘ – 10 νέες εισαγωγές

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΆΛΛΑ